AcasăȘTIRI EXTERNECiocolată Kinder cu salmonella. Parchetul din Paris deschide o anchetă. Scandalul „Ferrerogate”...

Ciocolată Kinder cu salmonella. Parchetul din Paris deschide o anchetă. Scandalul „Ferrerogate” ia amploare

Ciocolată Kinder cu salmonella. Parchetul din Paris deschide o anchetă. Scandalul „Ferrerogate” ia amploare

După retragerea ciocolatei Kinder în mai multe țări, o anchetă preliminară a fost deschisă la Paris în urma numeroaselor cazuri de salmonella.

După retragerea produselor Kinder, mai mulți părinți ai copiilor care au mâncat aceste dulciuri (și s-au îmbolnăvit) au decis să acționeze în justiție.

Scandalul „Ferrerogate” continuă

O anchetă preliminară a fost deschisă în urma unor plângeri de contaminare cu salmonella după consumul de produse Kinder fabricate de grupul Ferrero într-o fabrică din Belgia, a anunțat joi Parchetul din Paris.

Ancheta a fost deschisă sub acuzațiile de „înșelăciune agravată de pericol pentru sănătatea umană”, „vătămare involuntară a integrității fizice” și „punerea în pericol a vieții altora”, în urma unei plângeri depuse la 19 mai de către asociația de protecție a consumatorilor Foodwatch France, scrie 20 Minutes.

Peste 3.000 de tone de produse Kinder au fost retrase de pe piață după numeroase cazuri de salmoneloză în Europa, cu un „impact financiar” de „câteva zeci de milioane de euro”, a anunțat directorul general al Ferrero pentru Franța, Nicolas Neykov, într-un interviu publicat la sfârșitul lunii mai.

„Potrivit investigațiilor noastre, contaminarea a provenit de la un filtru aflat într-un rezervor de unt din fabrica Arlon din Belgia și a ajuns acolo fie prin intermediul materiilor prime contaminate, fie prin intermediul persoanelor”, a explicat Nicolas Neykov, care vorbește pentru prima dată de la începutul scandalului sanitar.

324 de cazuri de salmoneloză, raportate în 13 țări europene.

Reamintim că, la începutul lunii aprilie, în perioada premergătoare Paștelui, gigantul italian de dulciuri Ferrero a rechemat toate produsele fabricate în fabrica sa din Arlon, Belgia, după ce în mai multe țări europene au fost raportate zeci de cazuri de salmoneloză posibil legate de consumul produselor sale de ciocolată.

Conform ultimei actualizări a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) din 18 mai, 324 de cazuri de salmoneloză – 266 confirmate și 58 probabile – au fost raportate în 13 țări europene, inclusiv în Marea Britanie. Copiii cu vârsta sub 10 ani sunt principalele victime ale acestei infecții, dar până în acest moment nu au fost raportate decese, potrivit EFSA, autoritatea europeană pentru siguranța alimentară.

author avatar
Tudor Borcea
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

COD GALBEN de la ANM. Ploi torențiale, descărcări electrice și vânt, în aproape jumătate de țară – HARTA/Cum va fi vremea în București

Se anunță vreme capricioasă, în mai multe zone ale țării. Meteorologii au anunțat județele în care se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice. Mai...

Secretul unei vacanţe reuşite. Când este bine să vizitezi destinaţiile preferate, ca să eviţi aglomeraţia şi preţurile ridicate

Vara se apropie cu paşi rapizi, iar românii se gândesc deja la destinaţiile preferate de vacanţă. Specialiştii în turism vin cu sfaturi pentru o...
proger