AcasăȘTIRI EXTERNECiocniri violente între susţinătorii lui Trump şi protestatarii ANTIFA. Numeroase victime, au...

Ciocniri violente între susţinătorii lui Trump şi protestatarii ANTIFA. Numeroase victime, au fost agresaţi şi poliţişti! (VIDEO)

protesteCiocniri violente între susţinătorii lui Trump şi protestatarii Antifa. Numeroase victime! Au fost agresaţi şi poliţişti (VIDEO)

O nouă zi de violențe în SUA! La doar câteva zile de la evenimentele dramatice de la Capitoliu, când câteva mii de manifestanți pro-Trump au încercuit și atacat clădirea Congresului, forțând intrarea, alte ciocniri violente între susţinătorii lui Donald Trump şi contra-protestatari Antifa au avut loc, sâmbătă, la San Diego. Cele două grupuri s-au atacat reciproc cu diverse obiecte, potrivit KSWB TV.

Ciocnirile violente au avut loc, sâmbătă, sub privirile îngrozite ale polițiștilor chemați să disperseze mulțimile. Oamenii legii au fost atacaţi cu pietre, sticle şi ouă, a precizat poliţia locală. S-a folosit și spray iritant.

Pe Twitter a apărut o înregistrare în care se pot vedea contra-protestatari, majoritatea îmbrăcaţi în negru, fluturând un steag Antifa, aruncând un scaun şi folosind spray iritant împotriva unui grup mai mic de oameni care participa la un marş.

Totul a început în jurul orei 13.00 (ora locală), când o mulțime de susținători Black Lives Matter și Antifa s-au adunat la debarcader pentru a contracara un „Patriot March” pro-Trump. „Marșul fusese programat cu mult înainte de revolta de la Capitoliul SUA, potrivit LA Times.

Grupurile s-au confruntat ore întregi la San Diego

Susținătorii președintelui în exercițiu au ieșit în stradă și pentru Ashli Babbitt, femeia de 33 de ani împușcată fatal în timpul altercațiilor din clădirea Capitoliului.

Babbitt se număra printre suporterii înfocați ai președintelui Donald Trump și, în același timp, era o susținătoare a mișcării conspiraționiste QAnon.

Ashli era proaspăt recăsătorită și lucra la împreună cu noul ei soț la o companie de întreținere a piscinelor în San Diego. The San Diego Union Tribune scrie că femeia reflectă o comunitate mai largă din San Diego.

author avatar
Andreea Vlad