AcasăȘTIRI EXTERNECine va fi noul Donald Trump?

Cine va fi noul Donald Trump?

Ron DeSantis este din ce în ce mai popular în rândul Partidului Republican, guvernatorul Floridei ar putea deveni primul rival al lui Donald Trump pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Fostul președinte american pregătește din umbră scrutinul, dar acum s-ar putea întâlni cu un adversar major pentru nominalizarea republicanilor – DeSantis devine vedetă și este de așteptat să fie următorul candidat.

După câțiva ani petrecuți în Marina SUA, Ron DeSantis s-a lansat în 2012 ca pretendent republican la Camera Reprezentanților din Florida. Un loc pe care îl câștigă. Apoi a fost ales guvernator al statului în 2018, cu ajutorul lui Donald Trump însuși.

Pe plan politic, DeSantis are totul pentru a seduce electoratul republican. Interdicția persoanelor transgender de a juca în echipele sportive din școli, legislația care ar putea încălca dreptul de a demonstra, poziție împotriva dreptului de avort, precauție în primirea migranților, dorința de a creea o poliție electorală etc.

Guvernatorul afișează o linie ultra-conservatoare, apropiată de Trump, fostul său mentor. În 2021 începe să-și facă un renume în peisajul politic. Un discurs în Orlando, unde a înfierat „establishmentul republican eșuat în fața lui Trump”, i-a dat rezultate puternice în sondajele de opinie. Din acel moment s-a poziționat împotriva restricțiilor de sănătate impuse de președintele Joe Biden – și a adunat puncte după această mișcare.

Potrivit AFP, popularitatea lui Ron DeSantis în cadrul Partidului Republican „începe să-l enerveze pe Donald Trump”.

Consilierii apropiați lui Trump au spus că miliardarul a fost “foarte critic față de Ron DeSantis în privat”, acuzându-l că „îi lipsește recunoștința”. Cu toate acestea, Trump încearcă public să-și reducă la tăcere disputele cu fostul său protejat.

O strategie care s-ar putea să nu dea roade, republicanii influenți au adunat destule nemulțumiri față de șeful lor și unii sugerează că sunt dornici să vadă o față nouă a unui candidat la președinția Americii.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
679 afisari

3 COMENTARII

  1. Știi tu sau ai tradus din „The Epoch Times”? Bineînțeles, cu înfloriturile cerute de șefii tăi… Văd că ești „de serviciu” când e vorba de Trump& Co.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger