AcasăȘTIRI EXTERNECine urmează după Salman Rushdie? „Mama” lui Harry Potter, amenințată cu moartea!...

Cine urmează după Salman Rushdie? „Mama” lui Harry Potter, amenințată cu moartea! / Ce a declarat celebra scriitoare J.K. Rowling

Cine urmează după Salman Rushdie? „Mama” lui Harry Potter, amenințată cu moartea / Ce a declarat celebra scriitoare J.K. Rowling / Foto: Facebook

Celebra scriitoare britanică J.K. Rowling a primit o amenințare cu moartea, la câteva ore după tentativa de asasinare a scriitorului Salman Rushdie.

Creatoarea lui Harry Potter a fost luată în vizor de Asif Aziz, un extremist islamic susținut de Iran, care a menționat pe Twitter că ea ar fi următoarea în listă.

„Nu-ți face griji, vei fi următoarea”

„Ce veste teribilă. Mi se face rău. Sper să se recupereze”, a declarat J.K. Rowling pe Twitter după ce a aflat vestea despre înjungherea lui Salman Rushdie.

Asif Aziz, care se descrie pe rețeaua de socializare drept student și activist, a răspuns la tweet-ul scriitoarei: „Nu-ți face griji, vei fi următoarea”.

J.K. Rowling a raportat imediat tweet-ul și a cerut Twitter să intervină. Ea a confirmat la scurt timp după aceea că poliția era la curent cu situația.

Autorul celebrei cărți „Versetele satanice” a fost înjunghiat în gât și în abdomen vineri, la o conferință în statul New York, SUA.

author avatar
Tudor Borcea