AcasăȘTIRI EXTERNECine sunt politicienii americani care acuză Casa Alba că a pus în...

Cine sunt politicienii americani care acuză Casa Alba că a pus în scenă războiul din Ucraina. DECLARAȚII INCENDIARE la Washington

Cine sunt politicienii americani care acuză Casa Alba că a pus în scenă războiul din Ucraina

Democratic Socialists of America, cea mai mare organizație socialistă din SUA, a susținut că Washingtonul și NATO „au pregătit scena pentru  conflictul din Ucraina”.

Într-o declarație publicată sâmbătă, Socialiștii Democrați din America (DSA) au acuzat acțiunile SUA și NATO pentru că au contribuit la declanșarea invaziei ruse a Ucrainei, stârnind condamnarea din partea altor democrați.

„Expansionismul imperialist” și eșecul „ordinii neoliberale”

„DSA reafirmă apelul nostru pentru ca SUA să se retragă din NATO și să pună capăt expansionismului imperialist care a pregătit scena pentru acest conflict”, a spus organizația într-un comunicat de presă, scrie Russia Today, media pro-Kremlin.

„În timp ce eșecurile ordinii neoliberale sunt clare pentru toată lumea, clasa conducătoare încearcă să construiască o lume nouă, printr-o tranziție distopică bazată pe militarism, imperialism și război. Socialiștii au datoria de a construi o alternativă”, a adăugat DSA, încheiend comunicatul lor „nici un război, ci război de clasă”.

„Clasa muncitoare va fi cea mai afectată”

Condamnând „invazia Ucrainei de către Rusia” și făcând apel la „diplomație imediată și detensionare pentru a rezolva această criză”, DSA a avertizat că clasa muncitoare „va suporta fără îndoială greul acestui război”.

DSA este cea mai mare organizație socialistă din Statele Unite, cu peste 92.000 de membri, inclusiv deputata democrată Alexandria Ocasio-Cortez și fostul candidat la președinție, senatorul Bernie Sanders.

Poziția DSA a fost condamnată imediat din partea altor democrați din diferite aripi ale partidului, care au căutat să-și reafirme angajamentul față de alianțele actuale ale SUA.

Iar directorul de răspuns rapid al Casei Albe, Mike Gwin, a estimate „rușinoase” declarațiile DSA.

author avatar
Tudor Borcea