AcasăȘTIRI EXTERNECine sunt pasagerii, printre ei și un cunoscut miliardar, din submarinul dispărut...

Cine sunt pasagerii, printre ei și un cunoscut miliardar, din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic. Au plătit 250.000 de dolari să vadă epava Titanicului

submarinCine sunt pasagerii din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic. Au plătit 250.000 de dolari să vadă epava Titanicului / foto: Twitter @DailyLoud

Apar noi informații despre turiștii care se aflau la bordul submarinului dispărut luni în Oceanul Atlantic.

La momentul dispariției, se aflau 5 persoane, printre care și un miliardar britanic în vârstă de 59 de ani. Este vorba despre Hamish Harding, potrivit fiului său vitreg. Harding este un om de afaceri britanic, președintele unei companii internaționale care se ocupă de vânzări și operațiuni în industria aviației de afaceri.

Miliardarul britanic Hamish Harding, printre turiști

Ca pasager al celui de-al cincilea zbor comercial al Blue Origin, firma spațială a lui Jeff Bezos, a fost descris de ziare ca fiind un turist spațial anul trecut.


Harding deține recordul mondial Guinness pentru călătoriile în jurul pământului prin Polul Nord și Sud. Harding este acum președintele Action Aviation, o companie internațională care se ocupă de vânzări și operațiuni în industria aviației, cu sediul în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Mai multe avioane și nave americane au fost mobilizate pentru a „ușura” căutările.

Oxigenul este limitat la bordul submarinului, motiv pentru care orice minut contează pentru turiștii captivi în adâncuri. Oficialii au menționat că submarinul are o capacitate de urgență de oxigen pentru doar 96 de ore.

250.000 de dolari pentru a vedea epava Titanicului

OceanGate Expeditions, o companie privată care desfășoară submersibile pentru expediții la mare adâncime, cere turiștilor 250.000 de dolari pentru un loc în expediția sa.

Compania operează în prezent cea de-a cincea „misiune” Titanic din 2023, potrivit site-ului său, și era programată să înceapă săptămâna trecută și să se termine joi.

Expediția începe în St. John’s, Newfoundland, înainte de a se îndrepta până la locul epavei, potrivit site-ului web al OceanGate.

Pentru a vizita epava, pasagerii urcă în Titan, un submersibil de cinci persoane, iar în aproximativ două ore sunt la Titanic.

Celebra epavă se află la 3.800 m pe fundul Atlanticului. Se află la aproximativ 600 km (370 mile) în largul coastei Newfoundland, Canada.

author avatar
Andreea Vlad