AcasăȘTIRI EXTERNECine o înlocuiește pe Jen Psaki după ce și-a dat demisia? Detalii...

Cine o înlocuiește pe Jen Psaki după ce și-a dat demisia? Detalii incredibile despre noua purtătoare de cuvânt a Casei Albe

Karine Jean-PierreCine o înlocuiește pe Jen Psaki după ce și-a dat demisia? Detalii incredibile despre noua purtătoare de cuvânt a Casei Albe

Premieră la Casa Albă! Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat că a ales-o pe Karine Jean-Pierre ca viitoarea purtătoare de cuvânt, atribuind pentru prima dată acest post unei femei de culoare şi lesbiană declarată.

Ea o va înlocui pe Jen Psaki, a cărei adjunctă a fost până în prezent, cu începere de la 13 mai, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

„Va fi prima femeie de culoare LGBTQ+ declarată în acest post”, a scris pe Twitter, Jen Psaki care a făcut cunoscut încă de la început că va preda ştafeta, adăugând: „Ea va da voce multor persoane şi le va permite multora să aibă vise mari”.

Înaintea ei, doar o singură femeie de culoare, Judy Smith, a fost purtătoare de cuvânt adjunctă a Casei Albe sub preşedinţia lui George H.W. Bush, în 1991.

A lucrat la ambele campanii ale lui Barack Obama

Karine Jean-Pierre are 44 de ani și este vorbitoare de franceză. Trăieşte împreună cu o jurnalistă de la CNN, cu care are o fiică.

Născută în Martinica din părinţi haitieni care au emigrat apoi în Statele Unite, ea a lucrat la cele două campanii ale lui Barack Obama (2008 şi 2012), apoi cea a lui Joe Biden în 2020 înainte de a se alătura echipei sale la Casa Albă.

Absolventă a prestigioasei Universităţi Columbia înainte de a intra în lumea asociaţiilor şi a politicii, Karine Jean-Pierre a explicat adeseori că mediul familial, emblematic pentru ‘visul american’, a fost un factor determinant în cariera sa.

author avatar
Andrei Ștefan