AcasăȘTIRI EXTERNECine l-a mai supărat pe Putin? Seria morților misterioase continuă în rândul...

Cine l-a mai supărat pe Putin? Seria morților misterioase continuă în rândul elitelor din Rusia

Cine l-a mai supărat pe Putin? Seria morților misterioase continuă în rândul elitelor din Rusia / Foto: printscreen

Ivan Pechorin, director general pentru industria aviatică în cadrul Corporației pentru dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit după ce ar fi căzut de pe șalupă rapidă, în largul coastei din Vladivostok, în Rusia, sâmbătă seara, fiind ultima dintr-o serie de decese misterioase în rândul elitei rusești.

 

Corporația pentru Dezvoltarea Extremului Orient și a Arcticii a anunțat luni „moartea tragică” a acestuia. „Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație”, a declarat corporația. „Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”.

„Era amețit”, spune presa pro-Kremlin

Pravda.ru, o publicație de știri pro-Kremlin, a relatat că Pechorin și un grup de prieteni erau „deja amețiți” când s-au urcat într-o barcă, sâmbătă seara, pe insula Russky, în apropiere de orașul Vladivostok, situat în estul îndepărtat al țării, scrie Fox News.

Pechorin a căzut de pe o punte după aproximativ 40 de minute de călătorie, potrivit Pravda.ru. Trupul său a fost adus de apă luni pe insula Russky.

Moartea lui Pechorin ar putea fi un accident tragic potrivit lui Rebekah Koffler, fost ofițer al Agenției de Informații a Apărării a SUA și autor al cărții „Putin’s Playbook: Planul secret al Rusiei de a învinge America”. „Este complet plauzibil ca Pechorin să fi căzut în mare de pe barcă pentru că era beat. A avea petreceri cu băutură la bordul unei ambarcațiuni, a înota în mare sub influența alcoolului, pe întuneric – toate acestea sunt în concordanță cu modul în care se distrează oligarhii ruși. Dar, de asemenea, face ca povestea de acoperire să fie credibilă”, a declarat Koffler pentru Fox News Digital.

„Este puțin probabil ca adevărul să fie descoperit, deoarece investigațiile rusești nu sunt de încredere”.

Pechorin a moderat miercurea trecută o discuție în cadrul Forumului Economic Estic din Vladivostok despre extinderea accesului aviației în Orientul Îndepărtat. În aceeași zi, Vladimir Putin s-a deplasat la Vladivostok pentru a se adresa Forumului Economic Estic.

Seria neagră a elitelor rusești

Pechorin este cel mai recent membru al elitei rusești care a murit în circumstanțe obscure. Ravil Maganov, președintele gigantului petrolier rus Lukoil, a murit în urmă cu două săptămâni după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova. Tass a raportat că acesta s-a sinucis, în timp ce compania sa a declarat că „a decedat în urma unei boli grave”.

Lukoil a fost una dintre puținele companii care s-au pronunțat împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Luna trecută, omul de afaceri și critic al lui Putin, Dan Rapoport, s-ar fi aruncat în gol din apartamentul său de lux din Washington, D.C.

Rapaport a părăsit Rusia în 2012 din cauza sprijinului său pentru deținutul politic Alexei Navalnîi. El și-a exprimat frecvent sprijinul pentru Ucraina pe rețelele de socializare, numindu-l pe Putin un „om rău, corupt, înșelător și periculos”.

author avatar
Tudor Borcea
389 afisari

2 COMENTARII

  1. Accidentele si sinuciderile din Rusia mai pot fi interpretate in fel si chip, dar accidentul lui Rappaport din Washingtown, DC este alta poveste. Inseamna ca si CIA ii ajuta pe baietii de la KGB.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger