AcasăȘTIRI EXTERNECine l-a detronat pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în topul miliardarilor. Averea...

Cine l-a detronat pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în topul miliardarilor. Averea lui, cât datoriile făcute de Florin Cîțu!

Elon Musk este acum a treia cea mai bogată persoană din lume. Săptămâna trecută, CEO-ul Tesla i s-a alăturat lui Bill Gates, Mark Zuckerberg și Jeff Bezos, aflați pe primele locuri din lista miliardarilor lumii.

Musk (49 de ani) l-a întrecut luni de cofondatorul Facebook Inc., Mark Zuckerberg, în timp ce acțiunile Tesla Inc. și-au continuat raliul neîncetat, chiar dacă recent a trecut printr-o divizare de acțiuni. Musk are acum o avere evaluată la 115,4 miliarde dolari, comparativ cu 110,8 miliarde dolari cât deține Zuckerberg, scrie Bloomberg Billionaires Index.

Averea șefului Tesla a explodat după ce acțiunile companiei au crescut cu aproape 500% în 2020! Musk deține și cel mai mare acord de plată încheiat vreodată între un director executiv și un Consiliu de Administrație – 50 de miliarde de dolari, dacă toate obiectivele sunt îndeplinite!

Tesla, în topul companiilor americane

Cunoscut drept unul dintre investitorii de bază ai firmei de tranzacționare online Robinhood Financial, Elon Musk a fost printre cei mai mari beneficiari ai creșterii investițiilor  în timpul pandemiei Covid-19. La un moment dat, unde prin luna august, aproape 40.000 de conturi Robinhood au adăugat acțiuni Tesla într-un singur interval de patru ore, iar tendința nu se limitează doar la SUA: investitorii sud-coreeni de retail s-au îngrămădit să cumpere acțiuni Tesla, ajungând să dețină aproximativ 1% din acțiunile colosului american!

Valoarea de piață a Tesla, de 464 miliarde de dolari, o depășește acum pe cea a gigantului american de retail Walmart Inc, cea mai mare companie din SUA.

Elon Musk mai are însă de parcurs un drum extrem de lung pentru a deveni cel mai bogat om din lume, luând în considerare că averea lui Jeff Bezos, patronul Amazon, trece de 200 de miliarde de dolari!

Redresarea companiilor pe fondul crizei economice

Ritmul exacerbat  de creștere al averilor celor mai mari miliardari ai lumii, vizibil în ultimele luni, contrastează puternic cu starea economiei globale.

Vorbim despre creștere doar pentru unii fiindcă, în realitate, de când a început pandemia, pentru multe firme este vorba numai de scădere. Și bruscă! Companii din lumea întreagă au concediat milioane de lucrători, pe fondul scăderii tot mai accentuate a cererii consumatorilor. Cei mai afectați au fost angajații tineri, cu salarii mici, ale căror locuri de muncă au fost vulnerabile la concedierile din timpul pandemiei.

Inegalitatea veniturilor a provocat afirmații dure din partea multor politicieni progresiști și a criticilor de stânga. Senatorul american Bernie Sanders a cerut modificarea legislației privind impozitarea „câștigurilor extreme” în timpul pandemiei.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger