AcasăȘTIRI EXTERNEA murit David Sassoli. Femeile care vor conduce Bruxellesul. Cine este Roberta...

A murit David Sassoli. Femeile care vor conduce Bruxellesul. Cine este Roberta Metsola

Roberta Metsola Roberta Metsola a venit, luni, la Bucureşti şi i-a transmis lui Iohannis ce planuri are cu România pentru Schengen

David Sassoli, președintele Parlamentului European, în vârstă de 65 de ani, a decedat marți dimineață într-un spital din nordul Italiei, unde era internat de mai bine de două săptămâni, a anunțat pe Twitter purtătorul său de cuvânt.

Social-democratul italian a fost numit preşedinte al Parlamentului European în iulie 2019 şi se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condiţiile în care marţea viitoare Parlamentul va alege un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024).

În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor. În acest caz, prim-vicepreşedintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta. Aceasta era deja favorită pentru a câştiga postul în cadrul remanierii de săptămâna viitoare de la Strasbourg, potrivit stiripesurse.ro.

Astfel, în premieră, două femei ar putea conduce cele mai importante instituții din Uniunea Europeană: Ursula von der Leyen este șefa Comisiei Europene, iar Roberta Metsola ar putea fi președinte al Parlamentului European.

Roberta Metsola ar putea deveni cea mai tânără preşedintă din istoria Parlamentului European

Metsola are 42 de ani și este căsătorită din 2005 cu finlandezul Ukko Metsola, fost consilier la Parlamentul Finlandei și la cabinetul premierului. Au împreună patru băieți. Aceasta este juristă, fiind absolventă a Universității din Malta și a Colegiului Europei de la Bruges – instituția de învățământ post-universitar fondată de Comisia Europeană. A fost secretar general al Studenților Democrați Europeni. A lucrat ca atașat la Reprezentanța Maltei la UE (2004-2012), iar în perioada 2012-2013 a fost consiliera lui Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă.

Roberta Metsola este cunoscută ca opozantă față de dreptul la avort, votând contra tuturor rezoluțiilor care apărau acest drept. De altfel, în Malta avortul este interzis. Cu toate acestea, e considerată o liberală în rândul popularilor datorită poziției sale favorabile drepturilor LGBTI. De altfel, ea a făcut parte din LGBTI Intergroup din PE, un for informal de acțiune anti-homofobie, potrivit Times of Malta.

În noiembrie 2020 a fost aleasă prim-vicepreședinte al Parlamentului European în locul irlandezei Maired McGuinness, desemnată comisar. Metsola a fost singura candidată, iar responsabilitățile sale principale sunt relația cu parlamentele nationale și reprezentarea președintelui PE în relația cu țările din America de Nord.

author avatar
Andreea Vlad
893 afisari

2 COMENTARII

  1. Da bai Sassoli, bai makaronarule de nazist imputit, ti-a dat Dumnezeu perversa ce mare de pe varful Vezuviului, bai tarane italian imputit !! Ha ha ha 🙂 Bai, dar de ce nu scieti ca nazistul asta ordinar era intepat in cap de 3 ori, se pare ca l-au rezolvat si pe asta, bine de tot chiar !! Da, bai crminalilor in negru, multumim din inima partidului ca mai rariti si dintre trepadusii nazisti de la UE, care stateau ca cainii rosii in Bruxxelistanul ala plin de arabi si cei 10 negrii mititei, dar ca sa nu ia ceva virus chinezesc mic si invizibil de la ei, stau cu sarma ghimpata intre cartierele de bogati si cele de sclavi !! Ha ha ha 🙂 Bai Sassoli, sa iti mance viermii pielea si tot corpul acolo in Iad, bai gainarule ordinar, acolo sa putrezesti, bai lepra nazista de kakanar handikapat, ai vazut ce bine te-au protejat cele 3 vaxxinuri otrava in cap ? Ha ha ha 🙂 Tampitule, sa ne prinzi pe toti ne-vaxxinati de ceva !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger