AcasăȘTIRI EXTERNECine este noul comandant al armatei lui Putin în Ucraina. Generalul de...

Cine este noul comandant al armatei lui Putin în Ucraina. Generalul de care se teme Kievul are „cec în alb” de la Kremlin pentru orice operațiune

Cine este noul comandant al armatei lui Putin în Ucraina. Generalul de care se teme Kievul are „cec în alb” de la Kremlin pentru orice operațiune / Foto: printscreen

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, l-a numit pe generalul de armată Serghei Surovikin la comanda grupului comun de forțe implicat în „operațiunea specială în Ucraina”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-locotenent Igor Konașekov.

Generalul Serghei Surovikin, în vârstă de 55 de ani, care era deja comandantul Districtului Militar Sudic și ale cărui trupe s-au confruntat cu o contraofensivă ucraineană feroce, va conduce ceea ce Rusia încă numește „operațiunea sa militară specială”, a precizat ministerul Apărării într-un comunicat.

Cec în alb de la Kremlin pentru orice operațiune

„Generalul de armată Serghei Surovikin a fost numit la comanda grupului comun de forțe în zona operațiunii militare speciale din Ucraina, în baza deciziei ministrului rus al Apărării”, a declarat Konașenkov.

Surovikin (55 de ani) a ocupat anterior funcția de comandant al Districtului Militar de Est al Rusiei și a condus trupele rusești în Siria. Deși generalul s-a specializat în infanterie în cea mai mare parte a carierei sale, el a comandat și forțele aeriene rusești. El a condus forțele ruse care au intervenit în Siria începând din 2015, iar comandanții americani s-au consultat uneori direct cu el acolo pentru a evita ciocnirile.

„Surovikin știe cum să lupte cu bombardiere și rachete – și asta face”, a declarat în iunie generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare al Ucrainei.

Numit în funcția de nou comandant, Surovikin a primit cec în alb pentru orice acțiune împotriva forțelor Kievului, utilizarea oricăror mijloace, altele decât armele nucleare, înfrângerea oricăror ținte, inclusiv a celor de infrastructură, fără restricții și fără a ține cont de pierderile colaterale, utilizarea resurselor mobilizate în orice cantitate disponibilă!

author avatar
Tudor Borcea