AcasăȘTIRI EXTERNECine este Ghost of Kyiv, misteriosul pilot ucrainean care ține piept aviației...

Cine este Ghost of Kyiv, misteriosul pilot ucrainean care ține piept aviației ruse! Cu un MiG-29 a făcut prăpăd printre avioanele lui Putin

Ghost of KyivCine este Ghost of Kyiv, misteriosul pilot ucrainean care ține piept aviației ruse! Cu un MiG-29 a făcut prăpăd printre avioanele lui Putin

Internauții au salutat faptele eroice ale unui pilot ucrainean, a cărui identitate nu este încă dezvăluită, care ar fi doborât șase avioane rusești.

Fantoma de la Kiev, așa i se spune bravului soldat pe Twitter și pe alte site-uri de socializare. Este vorba despre un militar ucrainean care pilotează un MIG-29. Acesta ar fi doborât șase avioane rusești în prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina, scrie presa internațională.

Multe dintre postările Ghost of Kyiv sunt însoțite de filmări cu ceea ce pare a fi un MIG-29 – cunoscut sub numele de Fulcrum – deși majoritatea postărilor au exact același clip scurt – avionul care zboară deasupra blocurilor din Kiev.

Ghost of Kyiv a primit statutul de As online

Potrivit unei postări distribuite pe rețelele de socializare, Ghost of Kyiv a doborât două SU-35, un SU-27, un MIG-29 și două SU-25.

Conform convențiilor recunoscute pentru războiul aerian, orice pilot care reușește să doboare cinci avioane inamice este recunoscut drept „As”. Cu șase reușite într-o singură zi, Ghost of Kyiv ar fi așadar un As după doar o zi de luptă.

Până acum, nu a existat nicio confirmare că Fantoma de la Kiev există cu adevărat. Ceea ce știm este că forțele de apărare ucrainene au spus că șapte avioane rusești au fost doborâte în timpul conflictului de joi. Dacă șase dintre acestea au fost doborâte de către pilotul de la Kiev pare puțin probabil, având în vedere că luptele au avut loc în mai multe zone din întreaga țară.

author avatar
Andreea Vlad