AcasăȘTIRI EXTERNECine este diplomatul acuzat că și-a violat vecina. Cunoscuții spun despre el...

Cine este diplomatul acuzat că și-a violat vecina. Cunoscuții spun despre el că bea și face scandal

Cine este diplomatul acuzat că și-a violat vecina. Cunoscuții spun despre el că bea și face scandal / Foto: printscreen

Charles Dickens Imene Oliha (46 de ani) un diplomat din Sudanul de Sud este acuzat că a violat o femeie din imobilul unde locuia, în regiunea Upper Manhattan din New York, SUA.

Oliha a fost acuzat că a violat de două ori o femeie de 24 de ani – o dată cu prezervativ și o dată fără – după ce a urmărit-o din holul clădirii lor de pe Wadsworth Terrace și a intrat cu forța în apartamentul ei în jurul prânzului, duminică.

Alcoolic și scandalagiu

Charles Dickens Imene Oliha locuia în această clădire împreună cu soția sa și cei patru copii mici ai lor. Un vecin, Melvin, a declarat că Oliha și soția sa stăteau în mod regulat în fața blocului pe scaune de plajă pliabile și beau împreună, uneori cu cele două fiice ale lor, scrie Daily Mail.

Melvin a spus: „Odată, l-am văzut mort de beat și prietenul meu s-a dus să-l trezească. Tipul s-a trezit și a început să se dezlănțuie. Prietenul meu, pentru că este alb, a fost făcut rasist și alte chestii de genul ăsta, apoi a vrut să se bată cu el. A trebuit să-i despărțim”. El a comentat, de asemenea, despre igiena personală precară a suspectului și a spus că, deși Oliha s-ar îmbrăca bine, avea un „miros neplăcut”.

Protejat de imunitate diplomatică

Dar Oliha a fost eliberat fără acuzații luni dimineața, după ce detectivii au confirmat că se bucură de imunitate diplomatică din cauza slujbei sale la Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Sudanul de Sud, a spus NYPD. Acum, el este de negăsit.

Misiunea permanentă a Republicii Sudanului de Sud la ONU, pentru care lucrează Oliha, a refuzat să răspundă la întrebări legate de acest caz sau dacă acesta se ascunde sau nu în ambasadă. Departamentul de Stat nu va confirma dacă intenționează să îi revoce statutul diplomatic pentru ca acesta să se confrunte cu acuzațiile.

Într-o declarație, ministrul afacerilor Externe din Sudanul de Sud, Mayiik Ayii Deng, a spus:  „Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu regret despre presupusul incident de viol în care a fost implicat unul dintre diplomații noștri la misiunea permanentă din New York”.

Ministrul a adăugat: „Cu toate acestea, conform raportului, ancheta este încă în curs de desfășurare și va avea în curând detalii mai clare despre ceea ce s-a întâmplat în acest incident. Administrația, eu însumi și Ministerul Afacerilor Externe acordăm o atenție deosebită acestui raport și vom lua de urgență măsurile adecvate pentru a rezolva foarte curând această problemă”.

„Nimeni nu-l credea, era mereu beat”

„Obișnuia să le spună tuturor că a lucrat pentru ONU, dar nimeni nu-l credea pentru că era mereu beat. Abia când s-a întâmplat asta am văzut cu toții că nu minte”, a declarat marți un vecin, pentru DailyMail.com, în timp ce polițiștii stăteau de pază în fața apartamentului soției lui Oliha.

Nu este clar cum acesta a obținut postul de reprezentant al Sudanului de Sud în America și la ONU. Potrivit acreditărilor sale online, el s-a mutat în SUA în 2008. Oliha se descrie ca fiind fondatorul Partidului Național al Frontierelor. Suspectul a lucrat anterior ca diplomat în Laos, în Asia de Sud-Est.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
1.873 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger