AcasăȘTIRI EXTERNECine are prioritate la fuga din Gaza: americanii, apoi "fraierii"! Acordul la...

Cine are prioritate la fuga din Gaza: americanii, apoi „fraierii”! Acordul la care au ajuns Egipt, Israel și SUA

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a văzut o „mişcare semnificativă” spre sud de civili palestinieni. Asta înseamnă că civilii din Fâşia Gaza au înţeles avertismentul şi se refugiază spre sud, fugind, astfel, din calea invaziei israeliene.

Armata israeliană dă un nou ultimatum, în așteptarea ofensivei terestre: „Plecaţi din Gaza dacă vă pasă de voi şi de cei dragi!”

Civilii americani au prioritate

Egiptul, Israelul și Statele Unite au convenit să permită străinilor aflați în Gaza să treacă prin punctul de trecere a frontierei Rafah în Egipt, a declarat un înalt oficial egiptean. Este vorba însă doar de cetățeni americani.

Adică civilii mericani au prioritate la fuga din Gaza. Se pare că Israelul a fost de acord să se abțină de la lovirea zonelor prin care străinii ar trece pe drumul lor din teritoriul palestinian asediat.

Reamintim că Israelul a ordonat o evacuare în masă a palestinienilor din nordul Fâșiei Gaza.

MAE încearcă să „recupereze” românii din Fâşia Gaza

Vom rămâne în contact cu cetăţenii români din Fâşia Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip. „Din datele noastre, nu au ieșit nici cetățeni români, nici cetățenii altor state, din Gaza”, a transmis el.

El a explicat că autorităţile române au în atenţie 350 de cetăţeni români, dintre care aproximativ 200 au solicitat sprijin în vederea evacuării.

„Colegii mei din celula de criză, de la Oficiul consular de la Ramallah, de la Ambasada României la Tel Aviv, misiunile diplomatice din statele învecinate depun toate eforturile pentru a reuși o evacuare în condiții de siguranță”, a completat purtătorul de cuvânt al MAE.

Cel puțin 2.269 de palestinieni au fost uciși și alți 9.814 au fost răniți din cauza atacurilor israeliene în Cisiordania și în Fâșia Gaza, a anunțat sâmbătă Ministerul palestinian al Sănătății.

author avatar
Andrei Ștefan
573 afisari

3 COMENTARII

  1. Asteapta, ca printesele la geam, sa vina cineva sa ii salveze.
    De ce nu au plecat pana acum?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger