AcasăȘTIRI EXTERNECine ar putea fi succesorul lui Boris Johnson. Principalul favorit la conducerea...

Cine ar putea fi succesorul lui Boris Johnson. Principalul favorit la conducerea Partidului Conservator are un adversar puternic

Ben WallaceCine ar putea fi succesorul lui Boris Johnson. Principalul favorit la conducerea Partidului Conservator are un adversar puternic / foto: Atlantic Council

Decizia lui Boris Johnson de a demisiona a declanşat o cursă pentru postul de prim-ministru. Liderul guvernului Marii Britanii şi-a propus să rămână în funcţie până în octombrie, aşa că pe britanici îi aşteaptă o vară fierbinte din punct de vedere politic.

La o zi de la decizia lui Boris Johnson de a demisiona, favorit era actualul ministru al Apărării, Ben Wallace, dat fiind şi contextul din Ucraina.

Fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak și-a depus candidatura

Ben Wallace este pe primul loc în preferinţele electorale, fiind urmat de parlamentarul Penny Mordaunt, actual secretar de stat pentru Politici Comerciale, şi de fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul YouGov, citat de cotidianul The Guardian.

Presa londoneza îl plasează prim favorit pe Rishi Sunak, fostul ministru de Finanţe. Potrivit The Times, el este singurul candidat cu integritate. Sunak şi-a anunţat vineri candidatura la succesiunea lui Boris Johnson la şefia Partidului Conservator şi a Guvernului, relatează AFP. ”Candidez pentru a fi viitorul şef al Partidului Conservator şi premierul vostru. Să restabilim încrederea, să reconstruim economia şi să reunim ţara”, scrie într-un mesaj pe Twitter fostul ministru.

Rishi Sunak, unul dintre favoriții cursei

Rishi Sunak, în vârstă de 42 de ani, considerat unul dintre favoriţii cursei, şi-a anunţat marţi demisia, după ministrul Sănătăţii Sajid Javid, în urma unei serii de scandaluri. Demisiile lor au declanşat un val de 60 de demisii în 48 de ore, la toate nivelurile Executvului, care s-a soldat joi cu demisia lui Boris Johnson, abandonat de propriul Guvern, sătul de scandaluri repetate şi de minciunile acestuia.

Rishi Sunak a fost cândva un posibil candidat pentru funcția de conducere a conservatorilor, dar în ultimele luni reputația sa a fost afectată de controversele care au gravitat în jurul afacerilor soției sale.

Noul lider al Partidului Conservator (centru-dreapta) va fi ales în cadrul unui scrutin intern.

author avatar
Andreea Vlad
481 afisari

3 COMENTARII

  1. O zi inaintea demissilor avionul particular al lui bill gates a aterizat la londra. Nu ne asteptam la nici o surpriza, totul este organizat

  2. Erai dumneata pe aeroport și nu știau serviciile de informații ale Marii Britanii?
    Ma faceți sa rad!
    Aveți impresia ca o țara cui democrație de peste 800 ani se pot face mișmașuri la alegeri? Refuz sa cred așa ceva!!!
    Credeți ca in Regatul Unit este ca la alegerile din România , in care Unchiul Sam se duce înaintea alegerilor sa facă aranjamente cu idioții noștri de politicieni, care mănâncă c***t pentru un pumn de verzișorii???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger