AcasăȘTIRI EXTERNECinci lucruri neașteptate care s-au întâmplat când a murit Regina Elisabeta a...

Cinci lucruri neașteptate care s-au întâmplat când a murit Regina Elisabeta a II-a – FOTO

Zece zile de doliu național au fost declarate în Marea Britanie, trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a urmând să fie depus la Edinburgh, apoi la Westminster, unde publicul îi va putea aduce un omagiu.

Se așteaptă ca înmormântarea să aibă loc în două săptămâni la Westminster Abbey, deși data exactă nu a fost încă confirmată. În timp ce toate acestea erau așteptate și în conformitate cu ani de planificare riguroasă, alte câteva evenimente care au urmat decesului reginei au luat observatorii prin surprindere.

Curcubeu dublu deasupra Palatului Buckingham

După ce, joi, a apărut vestea că regina se află sub supraveghere medicală, un curcubeu dublu, rar, a apărut deasupra Palatului Buckingham din Londra, unde a fost fotografiat și intens mediatizat.

După confirmarea decesului reginei, mii de oameni s-au îndreptat spre Palatul Buckingham pentru a-și exprima condoleanțele. Unii au plâns în fața porților emblematice ale palatului, în timp ce alții au depus flori și mesaje în semn de omagiu.

S-a cântat atât „God Save the Queen”, cât și, în onoarea lui Carol al III-lea, „God Save the King”.

Grevele din sectorul rutier și feroviar au fost anulate

Marea Britanie se află în mijlocul unui val de greve industriale, diferite grupuri de lucrători protestând ca răspuns la inflație și la criza costului vieții. Cu toate acestea, după moartea reginei, grevele planificate de lucrătorii din sectorul feroviar și poștal au fost anulate, scrie Newsweek.

Sindicatul Rail, Maritime and Transport (RMT), care îi reprezintă pe lucrătorii din transporturi, urma să intre în grevă pe 15 și 17 septembrie. Aceasta a fost anulată, iar secretarul general al RMT, Mick Lynch, a declarat: „RMT se alătură întregii națiuni pentru a aduce un omagiu Reginei Elisabeta. Ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei sale, prietenilor și țării”.

O grevă planificată de lucrătorii Royal Mail a fost, de asemenea, anulată de sindicatul The Transport Salaried Staffs Association (TSSA).

Un nor care seamănă cu regina

La doar o oră după ce a fost anunțat decesul reginei, Leanne Bethell, din Telford, în regiunea engleză West Midlands, a fotografiat un nor care semăna cu defunctul monarh și a postat pe Facebook.

Postarea s-a răspândit foarte mult pe internet, primind 44.000 de distribuiri și 11.000 de comentarii. Un utilizator Facebook a răspuns: „O vezi doar dacă o cauți. Poate că este un semn sau poate că noi doar căutăm un semn de sus, cine știe cu adevărat”.

Tatuaj cu regina, vedetă pe instagram

Cântăreața nigeriană Naira Marley a postat pe pagina sa oficială de Instagram un videoclip în care apare o imagine a reginei tatuată pe mâna cuiva. În timpul videoclipului, Naira poate fi auzită spunând: „Odihnește-te în pace, mamă”.

Cântăreața, care și-a petrecut o parte din carieră în Marea Britanie, are 6,9 milioane de urmăritori pe platforma de socializare.

Panourile publicitare au afișat omagii aduse reginei

În toată Marea Britanie, panourile publicitare administrate de Ocean Outdoor, una dintre cele mai mari companii de publicitate din țară, au încetat să mai afișeze conținutul comercial obișnuit și l-au înlocuit cu omagii aduse reginei.

Phil Hall, co-director general al Ocean Outdoor UK, a declarat pentru site-ul Little Black Book: „Imediat ce a fost anunțată ieri vestea tristă, Ocean și, de fapt, toți marii operatori OOH (out of home) din Marea Britanie, au înlocuit publicitatea comercială digitală cu o imagine comemorativă pentru a arăta respectul nostru față de Regină.

„Out of home este un mediu public – suntem integrați în comunitățile din orașele și localitățile din Marea Britanie și este corect să ne folosim de raza noastră de acțiune pentru a aduce un omagiu unei domnii extraordinare”. Hall a adăugat că publicitatea va fi din nou suspendată timp de 24 de ore și va fi înlocuită cu mesaje comemorative, în ziua funeraliilor reginei.

author avatar
Tudor Borcea
974 afisari

4 COMENTARII

  1. Curcubeul e usor de generat artificial,mai stiti cand a venit Bush la Bucuresti tot asa „a aparut curcubeul”… Blaaa blaaa..In realitate se pulverizeaza din avion niste micro-particule din plastic in forma de prisma care descompun lumina in locul respectiv.Vrei acum un curcubeu la Mamaia….se rezolva…platesti un avion cargo sa arunce micro-prisme.Firma care produce microparticulele respective face vopsele auto colaboreaza cu Standox si Glasurit.Ai dreacu nemti se cred smekeri…ha ha

    • Mai tineti minte exista anumite masini cu vopsea „curcubeu”…. De acolo gasesti prismele respective.Mai taiati coada ca e prea lunga…..curcubeul lui Bush…curcubeul lui Tutankhamon…Bla blaaaa…Si eu sunt marele preot care calareste tot haremul lui Tutankhamon..ha ha

  2. Si marmota invelea cicolata innstaniol! La ce semana norul cu regina, la dinti, la nas…. ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger