Dincolo de discuțiile din ultima perioadă pe tema COVID-19, dar și, mai nou, de îngrijorările provocate de variola maimuței, cu tot mai multe cazuri descoperite în țări europene, dar nu numai, reapare în atenție o altă boală gravă: holera.
Un stat african se confruntă cu o creștere a cazurilor de holeră, în ultimele luni. E vorba despre Camerun. Unde 140 de oameni au murit din cauza acestei boli, din octombrie 2021. Anunțul a venit, miercuri, de la premierul camerunez Joseph Dion Ngute.
Peste 7.000 de cazuri, în ultimele luni
„Situaţia epidemiologică actualizată arată un total de 7.287 de cazuri notificate, inclusiv 140 de decese, din octombrie 2021”, a transmis Joseph Dion Ngute într-un comunicat de presă, potrivit jamaicaobserver.com.
„Trei regiuni continuă să înregistreze noi pacienţi”, a adăugat premierul, cu referire la regiunea Litoralului, cu capitala Douala, cel mai populat oraș și port maritim al acestei țări, Vestul şi Sud-Vestul anglofon.
Urmează o campanie de vaccinare
În tot acest context, s-a anunțat de la guvern că o campanie de vaccinare urmează să înceapă în iunie.
Focarele de holeră reapar periodic în acest stat african cu o populație de peste 25 de milioane de locuitori.
Ce cauzează temuta holeră
Holera este „o boală infecțioasă intestinală, contagioasă, cauzată de o bacterie, vivrionul holeric (Vihrio cholerae, varietatea el Tor). Diseminarea sa este favorizată de absența igienei” și „se transmite, in principal, fie prin ingestia de apă poluată de dejecțiile umane infectate, fie prin ingestia de alimente sau băuturi contaminate, sau chiar prin crustacee infectate ingerate”, conform sfatulmedicului.ro.