AcasăȘTIRI EXTERNECiao Mutti ! Merkel își ia adio de la Italia cu mitraliera...

Ciao Mutti ! Merkel își ia adio de la Italia cu mitraliera în portbagaj (VIDEO)

Ciao Mutti ! Merkel își ia adio de la Italia cu mitraliera în portbagaj (VIDEO)

Premierul italian Mario Draghi i-a adus un „vibrant” omagiu joi, 7 octombrie, cancelarului german Angela Merkel, aflat într-o vizită de adio la Roma, unde a fost primită și în audiență privată de Papa Francisc.

„Cancelarul a reușit să ghideze Germania și Uniunea Europeană cu calm și hotărâre”, a spus Draghi în timpul unei conferințe de presă comună cu cancelarul, la sediul guvernului italian.

Un dispozitiv de securitate intimidant și excesiv

Însă locuitorii din Roma au rămas surprinși de desfășurarea de forte de pe străzi,  în contradicție oarecum cu figura blajină a Angelei Merkel și protocolului de securitate discret care o însoțește.

Cu motociclete în „deschidere”, nu mai puțin de opt limuzine au trecut sub ochii romanilor, spre Palazzo Chigi (sediul Consiliului de Miniștri și reședința premierului)  între care o Lancia purtând steagul Germaniei, în care se afla Merkel, în fluieratul strident al agenților de circulație.

În timp ce priveau de după barierele de metal instalate pe trotuare, romanii au putut vedea și un 4×4 cu ușa din spate deschisă, unde se puteau vedea membri ai forțelor speciale ținând în brațe o mitralieră.

Unii martorii au fost surprinși, alții au dezaprobat atitudinea amenințătoare a dispozitivului de securitate excesiv. Nu-ți iei adio de la o țară pe care spui că o iubești și în care ai încredere cu mitraliera în mașină.

„Voi reveni în Italia într-un alt rol”

De altfel, înainte de pandemia Covid, Merkel venea în mod regulat în Italia, atât pe insula Ischia, cât și în nordul muntos, în Alto Adige.

„Dragostea mea pentru Italia nu va înceta, voi veni în sejur la Roma, voi reveni în Italia într-un alt rol”, a spus cancelarul. „Aceasta este poate ultima noastră întâlnire bilaterală, sunt fericită că sunt aici. În câteva luni s-a stabilit o colaborare foarte strânsă” între noi, a subliniat ea, reamintind că, în perioada în care Mario Draghi era președintele Băncii Centrale Europene, a fost „un protector al monedei euro”.

Anterior întâlnirii cu Draghi, Merkel a fost primită în audiență privată de Papa Francisc. „Am avut discuții importante cu privire la agresiunile (preoților) împotriva copiilor: am vrut să subliniez, cu vizita mea, că noi credem că adevărul trebuie să iasă la lumină și că subiectul trebuie tratat”, a declarat ea.

Cancelarul și-a încheiat șederea la Roma participând la o întâlnire inter-religioasă despre pace organizată la Colosseum de comunitatea catolică din Sant’Egidio.

„Nu trebuie să ne resemnăm niciodată și să devenim spectatori pasivi atunci când ființele umane suferă din cauza conflictului”, a spus ea.

author avatar
Tudor Borcea
387 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce ipocrizie cand ea a patronat o uniune care nu a adus beneficii decat germanofililor in rest haos si anticrestinism !!! Du te!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger