AcasăȘTIRI EXTERNECIA, mesaj care destabilizează Moscova. Ce le-a transmis rușilor sătui de război

CIA, mesaj care destabilizează Moscova. Ce le-a transmis rușilor sătui de război

CIACIA, mesaj care destabilizează Moscova. Ce le-a transmis rușilor sătui de război

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a transmis un nou mesaj către rușii sătui de război și de efectele conflictului armat.

Acest nou efort al CIA reprezintă o oportunitate fără precedent de a-i convinge pe ruşii nemulţumiţi de războiul din Ucraina şi de viaţa din Rusia să le împărtăşească secretele, postând luni pe internet un videoclip de recrutare cinematografic.

CIA a declanșat o campanie online de recrutare a spionilor ruși

Videoclipul a fost postat pe Telegram, dar și celelalte platforme de socializare ale sale, inclusiv pe YouTube, Twitter, Instagram şi Facebook, potrivit CNN.

Oficialii CIA implicaţi în proiect au declarat că invazia Rusiei în Ucraina a creat o deschidere istorică „pentru ca ruşii să vină la noi şi să livreze informaţii de care Statele Unite au nevoie”. De asemenea, aceasta vine după o campanie anterioară de recrutare după lansarea invaziei, despre care oficialii au spus că a avut succes, cu „contacte care au venit”.

CIA, mesaj în rusă

Mesajul, a spus un oficial, pe care speră să îl transmită ruşilor care lucrează în domenii sensibile şi au acces la informaţii valoroase este: „Vă înţelegem, poate mai bine decât credeţi”.

„Am vrut să le transmitem ruşilor, în propria lor limbă, că ştim prin ce trec”, a adăugat oficialul, care a vorbit sub protecţia anonimatului pentru a discuta despre acest proiect sensibil.

Oficialul a insistat asupra faptului că videoclipul nu este „absolut deloc” menit să fie incendiar sau să alimenteze neliniştea în rândul populaţiei în general – unde preşedintele rus Vladimir Putin se bucură încă de un nivel ridicat de susţinere -, ci mai degrabă vizează persoanele care ar putea fi pe muchie de cuţit şi „demistifică” procesul de contactare a CIA.

author avatar
Andreea Vlad