AcasăȘTIRI EXTERNECIA face racolări în Romania. Vrei sa spionezi pentru americani? Uite ce...

CIA face racolări în Romania. Vrei sa spionezi pentru americani? Uite ce trebuie sa faci!

CIA face racolări în Romania. Vrei sa spionezi pentru americani? Uite ce trebuie sa faci! / Foto: printscreen

CIA (Agenția Centrală de Informații ), serviciul secret extern al Statelor Unite, oferă 155 de posturi pentru angajări în diverse domenii. Agenția precizează și salariul anual și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească candidații.

Astfel, CIA este interesată de o multitudine de profesii, începând de la contabili și până la mecanici auto.

Procesul de angajare durează peste un an

Un post de contabil este plătit cu un salariu anual de plecare (posibil în funcție de experiență) de 64.143 – 113.793 dolari. Un profesionist din domeniul administrativ (sarcini de rutină, sarcini complexe de birou, secretariat, afaceri și administrație) este plătit cu 50.643- 84 941 dolari.

Un dezvoltator de aplicații (analizează, dezvoltă și implementează sisteme informatice/software pentru a îmbunătăți capacitățile CIA de culegere, producție și distribuire a informațiilor) primește  66.077 – 138.868 dolari. Un architect/șef de proiect de amenajări primește 66.077 -135.308 dolari, în timp ce un avocat este remunerat cu 79.945-176.300 dolari. Un mecanic auto are un salariu de pornire de 74.172 dolari (35,54 dolari pe oră) iar un psiholog este plătit cu 116.788 -138 868 dolari.

„Protejăm Națiunea și salvăm vieți. Procesul nostru de angajare – de la trimiterea cererii până în ziua în care treceți pragul pentru prima dată – ar putea dura un an sau mai mult. Deși acest proces poate fi de lungă durată, ar putea duce la o carieră interesantă în care puteți face cu adevărat diferența”, arată CIA.

Verificări draconice pentru posturi „sensibile”

Dacă agenția este interesată de aplicația unui candidat, acesta va „lua parte la verificări telefonice, la testare și la interviuri în persoană pe unul dintre site-urile noastre securizate. Testarea poate include susținerea unui test de aptitudini online sau evaluarea personalității”.

Odată trecut acest pas, candidatul va primi „ o ofertă condiționată de angajare. De asemenea, vă vom cere să completați formularul SF-86 ( formular standard pentru persoanele care doresc să ocupe posturi desemnate ca fiind „sensibile” din punct de vedere al securității naționale) pentru a continua procesul de autorizare, care include un set de evaluări medicale și de securitate. Veți avea nevoie de o autorizație de securitate înainte de a începe să lucrați la CIA”.

Înainte de a începe să lucrați la CIA, va trebui să finalizați evaluări medicale și de securitate, inclusiv: investigație de fundal, interviu poligraf, examinare fizică și psihologică.

Dacă treceți prin Evaluările de securitate și medicale, veți primi un apel pentru a discuta despre anumite activități de îmbarcare și data de începere. Pe site-ul său, agenția detaliază cerințele pe care trebuie să le îndeplinească candidații pentru a se califica pentru angajare.

Spre exemplu, cei ce aplică pentru angajare „trebuie să se afle fizic în SUA sau pe teritoriile acestora. Trebuie să fiți cetățean american și să aveți cel puțin 18 ani.
Pentru a lucra la CIA, trebuie să fiți cetățean american sau să aveți dublă cetățenie emisă de autoritățile SUA. Dacă sunteți în curs de a deveni cetățean american, puteți aplica imediat ce vi se acordă cetățenia, dar nu înainte”. „Nu ajutăm persoanele fizice să depună cereri de obținere a cetățeniei americane”, precizează agenția.

 

author avatar
Tudor Borcea
3.155 afisari

19 COMENTARII

  1. Borcea, începusem să cred că devii, încet-încet, jurnalist, dar m-am înșelat.
    Unde afirmă CIA că „face racolări în Romania”, Borcea? În care parte a materialului, Borcea?
    De fapt, Borcea, tu exiști cu adevărat sau ești Andreea Barbu cu sindrom bipolar și-n criză de identitate „de gen”?

    Când lucram în presă, nici femei de serviciu nu v-ați fi putut angaja într-o redacție…
    Cât de jos ați ajuns.

  2. Corecție:
    Andreea Vlad, nu Andreea Barbu.
    Andreea Vlad, „colega” ta pentru care Bucureștiul are „culmi unde vântul se va intensifica”… 😀 😀 😀

    • Bine că ai corectat, că deja pregătisem niște întrebări.
      În rest, da, ai dreptate despre ce le-ai pomenit cu referire la pretențiile lor de ziarici, pardon, ziariști. Nu doar că nu au habar de meserie dar sunt și ticăloși, ieftini și chiar fără școală, unii.

      • Da, da, mă gândeam la o altă Andree, fără legătură… na, când ești la serviciu mai amesteci numele. 🙂

  3. -domnu Borcea
    ai sunat la (+1) 202–418–5000 ?

    (nu credem ca faci aditionale,
    e cu tarif normal)

  4. OK,Borcea ,m-ai cenzurat ca ti-am atacat ceata de golani de mai sus.Am observat ca toata redactia voastra se intelege bine cu astia pare ca va identificati cu ei.

  5. Am citit zilele astea un interviu a unui atasat american care manca c..t cu tiriplicul despre marile realizari din Romania in timpul celor 25 de ani de „PARTENERIAT STRATEGIC „, mai clar pentru tot prostul parteneriat strategic = vaca de muls pana cade in genunchi !.Atat va dura parteneriatul pana cand nu va mai fi nimic de furat din Romania.
    Racolarile CIA nu-s decat cumpararea de capete seci care sa le raprteze americanilor ce gandesc romanii !!!!!!!!!!!!!!.

  6. Se vrea cumva înlocuirea SRI și SIE cu CIA? Nu știu de ce mai caută să facă angajări la câte cozi de topor sunt în România, unii oferindu-și serviciile doar pentru o șepcuță sau o mângâiere pe creștet. Vedeți câți fac coadă la poarta ambasadei SUA, fiind chemați la ordin pentru a da raportul periodic.

  7. CIA este expirata niste impostori ipocriti care lucreaza pentru interesul Diavolului imperialis si nesatul ,Sint alte serviciu acum in lume care se pisa pe CIA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger