AcasăȘTIRI EXTERNEChrislam, religia Noii Ordini Mondiale. Roma a fost, pentru o zi, Capitala...

Chrislam, religia Noii Ordini Mondiale. Roma a fost, pentru o zi, Capitala Păcii – VIDEO cu momentul istoric!

rugaciuneChrislam, religia Noii Ordini Mondiale. Roma a fost, pentru o zi, Capitala Păcii / foto: Profimedia

Lideri religioși din toată lumea s-au adunat la Roma și au lansat un apel, fapt anunțat în premieră de NAȚIONAL (Citește AICI). Cel care a dat strigarea a fost Papa Francisc I, gazda evenimentului! I s-au alăturat patriarhul ortodox Bartolomeu, dar și alți liderii creștini, iudaici, budiști și musulmani, și împreună s-au rugat pentru pace.

Rugăciunea a avut loc în Bazilica Santa Maria din Aracoeli și a fost organizată de Comunitatea Sant’Egidio din Roma. De la rugăciunea interreligioasă a Sfântului Ioan Paul al II-lea pentru pace în Assisi, în 1986, comunitatea a invitat în fiecare an lideri religioși, politici și culturali din întreaga lume să se adune pentru a continua dialogul și pentru a se ruga pentru pace.

Potrivit Vaticanului, evenimentul vine într-un moment de grea încercare pentru omenire, cum este pandemia de coronavirus. În afară de Înalt Preasfințitul Patriarh Bartolomeu, la rugăciune au mai participat mitropolitul Emmanuel al Franței, episcopul Kassianos de Aravissos și diaconul patriarhal Jacob Krochak.

Cultul mozaic a fost reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Franţei, care a participat la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma. Islamul l-a avut ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury şi liderul spiritual al anglicanilor, nu a putut ajunge la rugăciune din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Papa l-a numit pe patriarhul Bartolomeu „fratele lui”

Patriarhul Bartolomeu și Papa Francisc foto greekcitytimescom

Rugăciunea creștinilor a fost condusă de Suveranul Pontif, iar papa l-a numit pe patriarhul Bartolomeu „fratele lui”. „Lecția recentei pandemii, să fim onești, este aceea a conștientizării faptului că o întreagă comunitate mondială navighează într-o barcă unde dacă îi este rău unuia, le este rău tuturor. Să ne amintim: nimeni nu se salvează singur, ne putem salva numai împreună”, a spus Papa Francisc.

Patriarhul Bartolomeu a spus, la rândul său, că „Lumea se confruntă cu o perioadă dificilă, dar în același timp, e un moment favorabil pentru a ne pune întrebări, a medita, a ne ruga și a acționa pentru a construi o societate mai bună, capabilă să facă față marilor provocări ale momentului, pcare nu influențează doar anumite popoare și națiuni, ci viața însăși în această minunată casă a noastră – lumea, un dar al milostivului Dumnezeu.”

Recunoașterea „lucrării divine” prezente în mediul înconjurător și în fiecare persoană, a spus el, ar ajuta oamenii să înțeleagă că fraternitatea și pacea nu sunt pur și simplu cuvinte evlavioase, ci ar duce la „adevărata libertate” și la o înțelegere „în acest ceas întunecat”, potrivit greekcitytimes.com.

Moment de reculegere pentru victimele pandemiei

După rugăciunea simultană, care a durat aproximativ o oră, cu toţii s-au reunit în prezenţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în Piaţa Campidoglio, unde a avut loc o nouă ceremonie. Întâlnirea internaţională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii a fost urmată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi de aprinderea Candelabrului păcii. Victimele războaielor și ale pandemiei au fost comemorate printr-un minut de reculegere.

În timpul vizitei sale la Roma, Patriarhul Bartolomeu va face, de asemenea, o vizită ceremonială la ambasadorii Turciei și Greciei la Vatican. Papa Francisc a purtat pentru prima oară o mască la o slujbă publică, lucru pe care anterior îl făcea doar în „papamobil”.

author avatar
Andreea Vlad
5.844 afisari

3 COMENTARII

  1. Este cineva care chiar crede povestile astea de Sheherezada (cred ca sasa se scrie), privind „fratia”, comuniunea de idei, drumul spre rai al umanitatii ….???? Santeti siguri ca islamistii s-au rugat pentru aceleasi lucruri ca evreii spre exemplu ??? Mi-e greu sa cred asa ceva, Pai, daca de „o caruta” de ani noi crestinii nu reusim sa sarbatorim INVIEREA DOMNULUI la aceiasi data, atunci ce sa ateptam de la toate cultele (oare englezii chiar nu aveau pe nimeni pe continent cu putere de reprezentare) ???? Dea Domnul, Alah, Iehova, Budha sau mai stiu eu cine sa se intample cefa bun… dar oare de ce ma bantuie indoiala ????

  2. prima papa a binecuvantat nwm a bogatilor asa ca e prea dubios sa mai credem ca ii pasa de suferinzi si credinciosi. e totul pe influenta si finante bineinteles.

  3. Ecumenismul e ca un pranz in care cele 7 feluri de mâncare se amestecă toate intr-un castron. Poftă bună!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger