AcasăȘTIRI EXTERNEChinezii le-au luat faţa americanilor. Beijingul a inventat glonțul care își schimbă...

Chinezii le-au luat faţa americanilor. Beijingul a inventat glonțul care își schimbă direcția

vatman impuscat

China ar fi creat un „glonț de vis” îngrozitor, capabil să își schimbe direcția cu ajutorul navigației prin satelit. Se presupune că ar putea atinge viteze de 5.300 km/h, susțin rapoartele, și ar fi trasă dintr-un tun.

La aceste viteze, ar putea parcurge 2499 de metri pe secundă.

A furat China modelul de la americani?

Invenţia asiaticilor este controversată. Se crede că noua armă a Chinei se bazează pe modele anterioare ale armatei americane. Cunoscută sub numele de „cochilia de vis”, planurile inițiale pentru construcția sa au fost introduse pentru prima dată în 2012, apoi America le-a abandonat înainte de 2021.

Dar chinezii nu recunosc nimic. Spun că ei l-au inventat de la zero. Oamenii de știință chinezi din domeniul naval susțin că l-au creat. Echipa a declarat că, deși Occidentul ar fi avut un avans în cercetare, asiaticii nu au primit niciun ajutor din străinătate.

„Nu am avut nicio îndrumare, nici măcar o introducere superficială în sistemele de navigație cu rachete ghidate, în special în componenta de navigație prin satelit”, a scris echipa.

Ce este „coilgun”?

În august, s-a anunțat că armata chineză testează „cel mai puternic tun din lume”, care poate lansa proiectile cu o viteză incredibilă de 2.200 km/h.

Cunoscută sub numele de „coilgun”, arma futuristă se pare că poate lansa un proiectil de mărimea unei rachete în câteva secunde, deschizând astfel calea pentru atacuri mai precise și mai catastrofale.

Dar tunul nu e perfect. În timpul lansării obuzului, există însă probleme care trebuie depășite. În primul rând, receptorul obuzului suportă o forță de peste 25.000 de ori mai mare decât cea a gravitației terestre, ceea ce înseamnă că orice defect în construcția sa l-ar putea rătăci.

Mai trebuie rezolvată şi problema generării de căldură intensă de către proiectil din cauza frecării în timp ce se deplasează prin aer.

author avatar
Andrei Ștefan
980 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger