AcasăȘTIRI EXTERNEChinezii cuceresc piața imobiliară din SUA. Au cheltuit pe locuințe 6,1 miliarde...

Chinezii cuceresc piața imobiliară din SUA. Au cheltuit pe locuințe 6,1 miliarde de dolari în 2021

casaChinezii cuceresc piața imobiliară din SUA. Au cheltuit pe locuințe 6,1 miliarde de dolari în 2021

Investitorii chinezi au fost cei mai activi cumpărători de proprietăți imobiliare din SUA anul trecut în rândul străinilor – cheltuind un record de 6,1 miliarde de dolari pentru case, în principal din Florida și California, potrivit Asociației Naționale a Agenților Imobiliari.

Cumpărătorii din China continentală, Taiwan și Hong Kong au cheltuit în medie puțin peste 1 milion de dolari per tranzacție pentru a cumpăra case – aproape o treime din aceste tranzacții (31%) implicând achiziția de proprietăți în California, potrivit NAR, citată de New York Post.

Florida, cel mai atractiv stat pentru achiziții imobiliare

Canada a ajuns pe locul doi. Investitorii canadieni au cheltuit 5,5 miliarde de dolari pe proprietăți rezidențiale din SUA în perioada aprilie 2021 – martie 2022. Cumpărătorii din India (3,6 miliarde dolari), Mexic (2,9 miliarde dolari) și Brazilia (1,6 miliarde dolari) completează primele cinci locuri din top.

Florida a fost statul care a atras cel mai mare volum de achiziții imobiliare, potrivit cifrelor furnizate de NAR. A fost al 14-lea an consecutiv în care investitorii străini și-au exprimat cel mai mare interes pentru proprietățile Sunshine State.

Florida a reprezentat 24% din toate achizițiile internaționale de proprietăți imobiliare din SUA, în timp ce California s-a clasat pe locul al doilea (11%). Texas a atras 8% din toate tranzacțiile imobiliare din străinătate, în timp ce Arizona a reprezentat 7%. New York și Carolina de Nord au fost la egalitate – 4%.

Aproape 100.000 de mii de case vândute cumpărătorilor străini

În total, cumpărătorii străini au cheltuit 59 de miliarde de dolari pentru a cumpăra 98.600 de case în SUA – o creștere de 8,5% față de perioada anterioară de 12 luni.

Dintre aceste achiziții, 44% au fost vânzări în numerar – ceea ce este aproape dublu față de rata tuturor cumpărătorilor de case existenți.

Aproape jumătate dintre cumpărătorii străini – 44% – și-au cumpărat proprietățile pentru a fi folosite fie ca casă de vacanță, fie ca proprietate de închiriere, fie ambele.

author avatar
Andreea Vlad
218 afisari

2 COMENTARII

    • gheo , pentru ca esti un kakat si spurci site-ul . Mars in psda matii pe zoaie ca esti asteptat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger