AcasăȘTIRI EXTERNEChina trimite un val de bombardiere în zona de apărare a Taiwanului...

China trimite un val de bombardiere în zona de apărare a Taiwanului / Incursiune-record de avioane de luptă

Tawianul a tras semnalul de alarmă: de ce se teme că va fi atacat "brusc" China

18 bombardiere chineze cu capacitate nucleară au pătruns în zona de apărare aeriană a Taiwanului, a anunțat marți guvernul de la Taipei, o incursiune record într-un moment în care tensiunile cu Beijingul sunt la cel mai înalt nivel.

21 de avioane militare au intrat în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului (ADIZ) în ultimele 24 de ore, între care 18 bombardiere H-6 cu capacitate nucleară, a declarat marți dimineață Ministerul Apărării din Taiwan. ADIZ a Taiwanului este mai vastă decât spațiul său aerian. Aceasta include o parte din cea a Chinei și chiar o parte din continent.

23 de milioane de oameni, sub amenințarea invaziei chineze

China a crescut dramatic numărul incursiunilor sale la sud-vest de zona de restricție a Taiwanului în ultimii doi ani, dar aceasta este de departe cea mai mare incursiune a bombardierelor H-6 de când Taipei a început să publice date zilnice despre acestea în septembrie 2020, potrivit unei baze de date gestionate de AFP.

Săptămâna trecută, China a impus noi interdicții de import pentru produsele alimentare, băuturile, alcoolul și produsele pescărești din Taiwan. Premierul taiwanez Su Tseng-chang a acuzat China că încalcă normele comerciale internaționale și că „discriminează” insula, notează Le Figaro.

H-6 este principalul bombardier cu rază lungă de acțiune al Chinei și poate transporta focoase nucleare. Este rar ca Beijingul să trimită mai mult de cinci bombardiere H-6 într-o zi, dar incursiunile au crescut semnificativ în ultimele săptămâni. Luna trecută, 21 de astfel de bombardiere au zburat deasupra ADIZ a Taiwanului, iar numărul actual pentru luna decembrie este de 23.

Cei 23 de milioane de locuitori ai Taiwanului trăiesc sub amenințarea constantă a invaziei Beijingului, care consideră că insula face parte din teritoriul său și că trebuie să o revendice într-o zi, dacă este necesar prin forță.

author avatar
Tudor Borcea
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger