AcasăȘTIRI EXTERNEChina, somație pentru SUA: „Nu mai trimiteți arme către Taiwan!” / Tensiuni...

China, somație pentru SUA: „Nu mai trimiteți arme către Taiwan!” / Tensiuni între Beijing și Washington

chinaChina, somație pentru SUA: „Nu mai trimiteți arme către Taiwan” / Tensiuni între Beijing și Washington

China somează Washingtonul să înceteze să mai înarmeze Taiwanul, țara insulară pe care chinezii o consideră a lor.

Statele Unite ar trebuie să înceteze să se mai joace cu focul atunci când vine vorba de probleme legate de Taiwan, a declarat miercuri un oficial chinez. Ma Xiaoguang a făcut remarcile ca răspuns la decizia SUA de a vinde arme Taiwanului în valoare de aproximativ 95 de milioane de dolari, potrivit china.org.cn.

Această tranzacție între SUA și Taiwan încalcă grav principiul „o singură China” şi cele trei comunicate comune China-SUA, mai ales pe cel din 17 august”, a spus purtătorul de cuvânt al Biroului pentru probleme taiwaneze din cadrul Consiliului de Stat din China, miercuri, 6 aprilie.

Taiwan cumpără arme de 95 mil. $ de la americani

„Gesturile provocatoare ale autorităţii Partidului Democrat Progresist (PDP) de a căuta “independenţa taiwaneză” în complot cu forţe externe nu vor face decât să-i împingă pe compatrioţii taiwanezi, puţin câte puţin, într-un abis al suferinţei”, a completat Ma Xiaoguang.

Pentagonul a informat că Guvernul de la Washington a aprobat vânzarea de echipament militar și servicii de formare de până la 95 de milioane de dolari americani Taiwanului pentru a-și întreţine sistemul de apărare antiaeriană Patriot. Tranzacţia ar trebui finalizată într-o lună, a estimat Pentagonul.

author avatar
Andreea Vlad
728 afisari

7 COMENTARII

  1. CAT TINE RAFUIALA DIN UCRAINA ,CHINA NU V-A ATACA TAIWANUL !,DAR DUPA NU-I SCAPARE PENTRU TAIWAN .
    CAT PRIVESTE SUA O SA VA CONVINGETI CAT E SI CE MAI E !

  2. China nu va ataca Taiwanul prea curand. Dar inevitabil va lua Taivanul intr-o maniera sau alta. Si SUA nu va putea face nimic.

  3. Deci e clar, democrații nu stiu cum sa pornească al treilea război al lumii. Gunoaiele astea sunt pe cale sa piardă tot si sa iasa la iveală, Hoții, crime, laboratoare, nenorociri si tot ce este mai rau din ce au facut Sataniștii. Atunci joaca totul sau nimic

  4. Si scrieti prostii dracului inainte de deschiderea articolelor autorii ,ca sa nu mai deschid la tine, analfabeto.Ca n-am nici o placere sa iti citesc porcariile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger