AcasăȘTIRI EXTERNEChina, singurul mare aliat al Rusiei. Beijingul condamnă sancțiunile impuse Moscovei

China, singurul mare aliat al Rusiei. Beijingul condamnă sancțiunile impuse Moscovei

chinaChina, singurul mare aliat al Rusiei. Beijingul condamnă sancțiunile impuse Moscovei

China critică sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, deși s-a pronunţat în favoarea suveranităţii ucrainene săptămâna trecută.

Beijingul, prin vocea purtătorului de cuvânt al MAE chinez Wang Wenbin, consideră aceste sancțiuni „ilegale şi unilaterale”, după ce statele occidentale au convenit să excludă unele bănci ruseşti din sistemul internaţional de transfer SWIFT şi să blocheze rezervele internaționale ale Băncii Centrale a Rusiei.

Sancţiunile nu rezolvă probleme, ci doar creează altele noi, a susținut ministrul de externe chinez Wang Yi.

Pe măsură ce izolarea Rusiei crește, Beijingul sugerează că nu rupe „prietenia” cu Moscova. În acest context a făcut un apel la toate părţile implicate în conflictul din Ucraina să-şi menţină calmul şi să evite noi escaladări, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat plasarea în alertă a forţei de descurajare nucleară.

China, cel mai mare partener comercial al Rusiei

Beijingul este cel mai important partener comercial al Rusiei atât la exporturi, cât şi la importuri, achiziţionând o treime din exporturile de ţiţei ale Rusiei în 2020 şi furnizându-i de la telefoane mobile şi calculatoare până la jucării şi îmbrăcăminte.

Casa Albă a cerut duminică Chinei să condamne invadarea Ucrainei de către Rusia, în condițiile în care preşedintele rus Vladimir Putin a plasat forţele nucleare ruse în alertă maximă.

„Nu este momentul de stat pe margine. Este momentul de a vorbi cu voce tare şi de a condamna acţiunile preşedintelui Putin şi ale Rusiei, care invadează o ţară suverană”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, citată de Reuters.

author avatar
Andreea Vlad
625 afisari

4 COMENTARII

  1. Oh!
    Asta a picat greu la stomac pentru domnul Adolf Hitler…
    Greu greu f greu e greu ca vodka dimineata dupa chercheleala.

  2. Dar de crimele de razboi ale domnului Adolf Putin ce părere are domnul Şişiioping?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger