AcasăȘTIRI EXTERNEChina și Rusia, șuții lumii. Avertisment fără precedent al MI5 pentru britanici

China și Rusia, șuții lumii. Avertisment fără precedent al MI5 pentru britanici

China și Rusia, șuții lumii. Avertisment fără precedent al MI5 pentru britanici

Directorul MI5, serviciul britanic de securitate internă, Ken McCallum, le-a cerut miercuri, 14 iulie, concetățenilor să trateze amenințarea spionajului din Rusia și China la fel de vigilent ca terorismul, avertizând că spionii străini caută să fure tehnologie, să semene discordie și să atace infrastructura.

Ken McCallum, a declarat că serviciile secrete britanice au înregistrat 10.000 de „abordări deghizate” ale spionilor străini care urmăreau să manipuleze oamenii obișnuiți din Marea Britanie.

„Nu vă fie frică, fiți pe fază”

Consecințele spionajului făcut de către puteri străine pot varia „de la frustrare și neplăceri, prin pierderea mijloacelor de trai, posibil până la pierderea de vieți omenești”, a spus McCallum într-un discurs rostit la Thames House, sediul central al MI5 din Londra, scrie Reuters.

„Trebuie, de-a lungul timpului, să construim aceeași conștientizare publică și reziliență la ameninţări din partea unor state asemănătoare cu cea pe care am făcut-o de-a lungul anilor cu privire la terorism”, potrivit MI5. „Nu trebuie să vă fie frică, dar fiţi pe fază!”, a îndemnat McCallum, adresându-se britanicilor.

Spionii britanici spun că China și Rusia au încercat fiecare să fure date sensibile din punct de vedere comercial și al proprietății intelectuale, precum și să intervină în politică și să semene dezinformare.

Rusia și China denunță „paranoia” Occidentului

Beijingul și Moscova spun că tocmai Occidentul este cuprins de o paranoia a comploturilor. Atât Rusia, cât și China neagă că se amestecă în treburile interne ale altor state, că urmăresc să fure tehnologie, să facă atacuri cibernetice sau să semene discordie.

McCallum, spion de carieră, a declarat că întreaga ţară ar trebui să fie atentă la ameninţarea reprezentată de spionajul străin.

„Actori ostili vor distruge cercetarea, investițiile”

„Vedem universitățile strălucite din Marea Britanie și cercetători ale căror descoperiri sunt furate sau copiate; vedem afaceri distruse de pierderea avantajului la care s-a lucrat cu multă grijă pentru a-l construi”, a spus el.

„Actorii ostili vor scurtcircuita ani de cercetare sau investiții britanice, profitând de cea mai mica șansă. Acest lucru se întâmplă la scară largă. Și ne afectează pe toți. Locuri de muncă în Regatul Unit, servicii publice din Regatul Unit, contracte pe termen lung în Regatul Unit”.

author avatar
Tudor Borcea
674 afisari

5 COMENTARII

  1. Marele vostru consorte care a dispărut și după moarte ar vrea sa vina înapoi că un virus letal de distrugere că așa a declarat el așa că nu va a întrecut!!!!

  2. Bai Borcea ,unde ai invatat istoria?Mizerabilii astia reclama ca sunt furati dupa ce timp de 500 de ani au jefuit si siluit 4 continente?De ce crezi ca ingenuncheaza ca niste babe in fata BLM-ului?Se stiu cu musca pe caciula Dumnezeu iarta dar nu uita.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger