AcasăȘTIRI EXTERNEChina se pune cu cine nu trebuie. Reacția vehementă a Israelului

China se pune cu cine nu trebuie. Reacția vehementă a Israelului

China se pune cu cine nu trebuie. Reacția vehementă a Israelului

Ambasada Israelului în China a criticat aspru „antisemitismul flagrant” al televiziunii chineze care a difuzat un material despre sprijinul acordat de Washington statului evreu.

Într-un material video postat marți pe Twitter, serviciul de limbă engleză al canalului public chinez de știri CGTN a evidențiat „lobby-ul puternic” al evreilor din Statele Unite și a susținut că „evreii domină sectoarele finanțelor, mass-media și Internetul” din această țară.

În reacție, ambasada Israelului din China s-a declarat „consternată de antisemitismul flagrant exprimat de mass-media oficială chineză”.

„Afirmațiile făcute în videoclip sunt rasiste și periculoase și nu ar trebui folosite de o media care se respectă”, a continuat ambasada pe Twitter.

Comentariile CGTN vin în timp ce ciocnirile dintre Israel și palestinieni sunt cele mai violente din ultimul deceniu, fiind soldate cu cel puțin 217 de victime palestiniene în urma raidurilor forțelor israeliene începând cu 10 mai, în Fâșia Gaza, potrivit ministerului Sănătății din Gaza.

„Obstrucția” americană la ONU

În același timp, 12 israelieni au fost uciși de focul rachetelor palestiniene trase de combatanții Hamas, potrivit poliției israeliene.

Beijingul a criticat „obstrucția” SUA pentru a fi adoptată la Consiliul de Securitate al ONU o declarație prin care se solicită încetarea ostilităților israeliano-palestiniene.

„Din cauza obstrucției unei țări, Consiliul de Securitate nu a putut vorbi pe o singură voce”, s-a lamentat Wang Yi, ministrul chinez de Externe, cerând, duminică, Washingtonului „să își asume responsabilitatea” la Organizația Națiunilor Unite.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.154 afisari

6 COMENTARII

  1. Ce a vandut Sua a vandut arme de 1 miliard ? Aia e echivalentul in lumea armelor cu atunci cand te duci la piata si ei verdeață un patrunjel cu 1 leu. Asta e in limbaj diplomat colohast curat! Da de ce nu vedeti si cele 2-3 milioane de rachete palestine?Deia nu are ursul coada.

  2. Galbejitii pot ocupa fasia ocupata cu muncitorii din colonia triaj a lor. China si India fac 3 miliarde de populeni apx jumate din lume… Mai opreste trenul asa in camp si cheferistu striga Colonie Sat…

  3. „China se pune cu cine nu trebuie. Reacția vehementă a Israelului”

    Cred ca faci spirite de gluma domnule Borcea. Alternativa nu este magulitoare pentru intelectul dumneavoastră

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger