AcasăȘTIRI EXTERNEChina schimbă denumirea Covid-19. Răsturnare majoră la vârful conducerii de la Beijing

China schimbă denumirea Covid-19. Răsturnare majoră la vârful conducerii de la Beijing

Guvernele, presa și Big Pharma, complici la pandemia de Covid-19. Un actor de la Hollywood lansează o teorie incredibilă

Acest apel face parte dintr-o schimbare doctrinară majoră la vârful statului chinez în ceea ce privește gestionarea pandemiei Covid-19, provocată de proteste istorice în China.

În China, Gu Xiaohong, șefa filialei de boli infecțioase a Asociației Medicale Chineze, a cerut guvernului lui Xi Jinping să schimbe numele Covid-19, pentru a reflecta faptul că aceasta este mai puțin periculos, după trei ani de pandemie.

O simplă „boală infecțioasă”

Acest apel face parte dintr-o schimbare profundă de doctrină din partea oficialilor chinezi în ceea ce privește gestionarea Covid-19. Până acum, Beijingul a menținut o abordare autoritară, cu testări masive ale populației și izolarea obligatorie a persoanelor pozitive în centre închise, cu un confort minim.

Dar în fața nemulțumirii populației sale din ultimele săptămâni, care s-a manifestat prin demonstrații nemaiîntâlnite de la revoltele din piața Tiananmen din 1989, guvernul chinez a fost forțat să își schimbe abordarea.

Cetățenii chinezi indignați de moartea mai multor persoane într-un recent incendiu de clădire, după ce sosirea serviciilor de urgență a fost întârziată de măsurile drastice luate pentru a gestiona epidemia.

În Beijing Daily, ziar controlat de stat, Gu Xiaohong a declarat că denumirea chineză Covid-19, care se referă în prezent la o boală care provoacă pneumonie, ar trebui să evolueze către un termen mai general, referindu-se pur și simplu la aceasta ca la o boală infecțioasă, informează BFMTV.

Ea a mai spus că pacienților pozitivi cu simptome moderate ar trebui să li se permită să se izoleze la domiciliu, mai degrabă decât în centre închise.

Gu Xiaohong a declarat că abordarea Chinei față de pandemie ar trebui să treacă de la detectarea pasivă la prevenirea activă. Asociația medicală chineză, din care face parte, a ajuns chiar la un acord pentru a găsi un nou nume pentru Covid-19.

Relaxarea națională a măsurilor

Cuvintele acestei importante autorități medicale chineze fac ecou la schimbarea de ton observată în presa controlată de Beijing, care în ultimele zile a început să vorbească despre pericolul mai mic al Covid-19. Agenția de presă de stat Xinhua a declarat luni că perioada cea mai dificilă a trecut.

Miercuri, guvernul chinez a transformat în acțiune această schimbare de poziție față de boală, pe care mulți observatori o leagă de protestele recente.

Potrivit noilor orientări prezentate de Comisia Națională de Sănătate, cazurile asimptomatice și ușoare vor putea fi izolate la domiciliu, iar frecvența testelor va fi redusă, în special atunci când se călătorește dintr-o provincie chineză în alta.

author avatar
Tudor Borcea
516 afisari

2 COMENTARII

  1. Rugam poporul frate chinez sa incepa sa se sinucida in mod organizat si ferm, sa nu se faca cumva de rusine in fata imperialistilor nazisti occidentali si amerloci 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger