AcasăȘTIRI EXTERNEChina sapă o gaură de 10.000 de metri adâncime în Pământ. Unde...

China sapă o gaură de 10.000 de metri adâncime în Pământ. Unde vrea să ajungă? – VIDEO

chinaChina sapă o gaură de 10.000 de metri adâncime în Pământ. Unde vrea să ajungă? - VIDEO

Oamenii de știință chinezi au început să foreze o gaură de 10.000 de metri în scoarța terestră, în timp ce a doua cea mai mare economie a lumii explorează noi frontiere deasupra și sub suprafața planetei.

Forajul pentru ceea ce va fi cea mai adâncă gaură de foraj din China a început marți în regiunea Xinjiang, bogată în petrol, potrivit agenției oficiale de știri Xinhua, citată de bloomberg.com. Mai devreme în aceeași dimineață, China a trimis primul său astronaut civil în spațiu din deșertul Gobi.

Scopul proiectului

Puțul îngust în pământ va pătrunde în peste 10 straturi continentale, sau straturi de rocă, și va ajunge la sistemul cretacic din scoarța terestră, care prezintă roci care datează de acum 145 de milioane de ani.

„Dificultatea de construcție a proiectului de foraj poate fi comparată cu un camion mare care circulă pe două cabluri de oțel subțiri”, a declarat pentru Xinhua Sun Jinsheng, om de știință la Academia Chineză de Inginerie.

Proiectul va furniza date despre structura internă a Pământului, testând în același timp tehnologiile de foraj subteran de mare adâncime, potrivit China National Petroleum Corp. care conduce proiectul.

Se așteaptă ca forajul să dureze 457 de zile.

Președintele Xi Jinping a cerut un progres mai mare în explorarea Pământului la mare adâncime într-un discurs adresat unora dintre cei mai importanți oameni de știință ai națiunii în 2021. Astfel de lucrări pot identifica resursele minerale și energetice și pot ajuta la evaluarea riscurilor de dezastre de mediu, cum ar fi cutremurele și erupțiile vulcanice.

author avatar
Andreea Vlad
2.652 afisari

17 COMENTARII

  1. Dacă-mi aduc aminte bine, Ceaușescu a dat ordin de a fora la o adâncime de 16 ( șaisprezece ) kilometrii

  2. Vor sa scoata afara șerpilienii si reptilienii din centrul pamantului, care ne conduc de acolo :))))))

    • si sa ti-i vâre ție în ochiul maro ca sa-ți iasă serul coios prin botnița de găozar

  3. sa vedem daca bate KSDB (kola superdeep borehole) sapata de „sovietici” in anii 70-80 in nordul rusiei la 12 km+. cea mai adanca groapa verticala din lume pana acum..

  4. Toate nenorocirile care se produc în lume sunt datorate găurilor!…pentru o gaură sau dus razboie,s-au distrus țări…mai ales daca gaura e dulce…asa că săpați băieți poate o găsiți…

  5. Intrebati-va cum stim exact grosimea si compozitia straturilor geologice pana la presupusul nuclu de lava magnetica 😂😂😂

    • Pai nu stim, chiar daca e o poza cu ele frumos colorate in manualul scolar. Doar s-a presupus.

  6. Cica pe la Mihailesti daca sapi vreo 20 de metri gasesti o padure de cateva zeci de mii de ani. Oamenii folosesc lemnul respectiv ca sa faca focul.

  7. La muzeul civilizatiei anatoliene din Ankara au o piesa facuta de mana omului datata acum circa un milion de ani, dar exista si mai vechi, de doua, chiar trei milioane de ani. Astfel de vestigii se afla sub pamant, pentru ca de-a lungul timpului grosimea stratului de sol creste, apoi devine subsol. Cresterea se face prin depuneri de material pe sol, datorat partial biosferei, partial prafului (inclusiv cosmic?). O astfel de sondare a solului poate releva etape ale vietii si climei din trecut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger