AcasăȘTIRI EXTERNEChina salvează Germania, cea mai mare economie din UE? Cea mai mare...

China salvează Germania, cea mai mare economie din UE? Cea mai mare parte a cererii de exporturi vine din statul asiatic

China salvează Germania, cea mai mare economie din UE? Cea mai mare parte a cererii de exporturi vine din statul asiaticChina salvează Germania, cea mai mare economie din UE? Cea mai mare parte a cererii de exporturi vine din statul asiatic

Economia Germaniei începe să își revină după efectele negative pe care le-a avut pandemia de coronavirus. Cererea de exporturi, mare parte venită din China, i-a ajutat pe producătorii germani să își mai revină după șocul economic, însă nivelul producției încă rămâne sub cel de anul trecut.

În țara cea mai mare economie europeană, Germania, producţia industrială a urcat cu 8,9% în iunie, pe fondul creşterii cu 14,9% a exporturilor, cel mai semnificativ avans lunar din ultimii aproape 30 de ani, peste estimările analiştilor.

Economia Chinei începe să își revină

O creștere semnificativă a fost înregistrată și în ceea ce privește improturile – 7% în luna iunie, potrivit datelor oficiale transmise de Oficiul federal de statistică (Destatis).

Și industria auto începe să își revină în Germania – a raportat o creştere de 54,7% în iunie faţă de luna precedentă, însă volumele tot sunt cu 20% mai scăzute decât în februarie, ultima lună înainte de criză.

„În industrie, încă suntem cu 12% sub nivelul de dinaintea crizei. Ar putea industria să se redreseze în doar două luni în urma efectelor pandemiei? Greu de crezut, ţinând cont de evoluţia de pe pieţe. Dar paharul este mai mult de jumătate plin”, a apreciat Jens-Oliver Niklasch, de la LBBW.

De cealaltă parte, China a cumpărat din exporturile Germanie cu 15,4%, comparativ cu luna iunie a anului trecut.

În același timp, cererea de peste ocean, din SUA, s-a contractat cu 20,7%. Și în ceea ce privește cerea dinp partea Marii Britanii, Germania îregistrează o scădere de 15,7% în contextul Brexitului.

Economia SUA, lovită din plin de COVID-19: Calea redresării economiei depinde semnificativ de evoluţia pandemiei

Redresarea economiei SUA a început să fie afectată de creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Statele Unite şi restricţiile menite să stopeze răspândirea pandemiei.

Anunțul a fost făcut de Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed) care a precizat că acest lucru este accentuart și de reducerea încrederii consumatorilor şi încetinirea reangajării angajaţilor aflaţi în şomaj.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
280 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger