AcasăȘTIRI EXTERNEChina ridică tonul în relația cu SUA. Ministrul de Externe chinez avertizează...

China ridică tonul în relația cu SUA. Ministrul de Externe chinez avertizează Washingtonul: „Dacă SUA nu frânează, vor exista conflicte și confruntări”

chinaAlaska, un punct de interes pentru spionajul chinez. Cum au fost demascați „turiștii” rătăciți 

SUA și China se îndreaptă spre un conflict inevitabil dacă Washingtonul nu-și schimbă abordarea, a declarat noul ministru de externe al Chinei într-o conferință de presă în care a apărat consolidarea relației țării sale cu Rusia.

Qin Gang a declarat că în ciuda declarațiilor Washingtonului, „așa-zisa competiție dorită de partea americană este o reprimare și o suprimare totală, un joc cu sumă zero în care tu mori și eu trăiesc”.

Tensiunile dintre China și SUA ating cote alarmante

„Dacă SUA nu frânează, ci continuă să meargă cu viteză pe drumul greșit, nicio balustradă nu poate împiedica deraierea și cu siguranță vor exista conflicte și confruntări”, a avertizat el.

Potrivit ministrului chinez, percepţia Washingtonului despre Beijing este „serios distorsionată”. SUA consideră China „principalul său rival şi cea mai importantă provocare geostrategică”, iar consecinţa acestei premise este că „politica SUA-China a deviat în întregime de la calea raţională şi sănătoasă”, a afirmat Qin.

Deşi Washingtonul vorbeşte despre competiţie, în realitate doreşte să înăbuşe China în toate domeniile, a notat el.

Diplomatul chinez a făcut apel ca relaţiile dintre cele două superputeri să revină pe calea cea bună, subliniind că aceasta nu este o opţiune, ci o necesitate.

author avatar
Andreea Vlad