AcasăȘTIRI EXTERNEChina, program național de masculinizare a copiilor! Xi Jinping pregătește armata viitorului

China, program național de masculinizare a copiilor! Xi Jinping pregătește armata viitorului

Când vine vorba de Partidul Comunist, analiza acțiunilor sale trebuie să țină cont de faptul că proiecția se face pe câțiva ani în viitor. De aceea și teoria conform căreia Xi Jinping deja pregătește armata viitorului prin acest program național de masculinizare a copiilor. Din ordinul liderului suprem, în toate școlile din China au început cursurile prin care băieții le este grăbit procesul de dezvoltare, atât emoțională, cât și fizică și psihică.

Vă amintiți cântecul din pelicula „Mulan”, un succes al Disney, de foarte mare popularitate în Asia? „Voi face un bărbat din tine”, este titlul coloanei sonore din „Mulan”. Ei bine, Partidul Comunist a trecut deja la nivelul următor, considerând o urgență programul de dezvoltare a copiilor. Se urmărește „întărirea” și mai ales „defeminizarea” micuților, insistă presa occidentală.

Si Zefu, unul dintre liderii comuniști ai Chinei, declara anul trecut că în țara sa băieții au devenit „slabi, timizi și umili”, existând o tendință în rândul tinerilor spre feminizare. „Asta amenință supraviețuirea întregii națiuni chineze”, a decretat Zefu. Soluția pe care a găsit-o și i-a înaintat-o președintelui Xi Jinping: un program național de educație pentru a-i face „mai repede bărbați” pe băieții de școală generală! Îi spun „propunere de a preveni feminizarea tinerilor de sex masculin”.

Ce motive invocă Partidul Comunist pentru că s-a ajuns în această situație:

  • Mediul de acasă – majoritatea băieților chinezi sunt crescuți de mamele și bunicile lor;
  • Popularitatea crescândă a anumitor celebrități artistice, iar asta înseamnă că băieții nu-și mai găsesc eroi în Armata de Eliberare a Poporului;
  • În conformitate cu politica Chinei cu un singur copil, mulți băieți au sfârșit prin a fi mult mai răsfățați decât normal.

Pentru început, Partidul Comunist își propune să angajeze mai mulți instructori sportivi în școli și să modifice în totalitate curricula de educație fizică din școli și licee. În China trebuie să domine spiritul lui yang (se referă la atributele masculine), susțin liderii comuniști. Asta, deși țara are cu 70 de milioane mai mulți bărbați decât femei. Se pare că, totuși, nu sunt bărbații pe care-i vrea Partidul…

Totuși, mulți oameni resping ideile conducătorilor și spun că educația nu înseamnă să-i înveți pe copii să se conformeze normelor specifice de gen, ci mai degrabă cum să fie cetățeni buni și productivi. De exemplu, chiar pe contul de Weibo al postului de stat CCTV s-a postat următorul mesaj: „Educația nu înseamnă doar cultivarea «bărbaților« și a «femeilor». Este mai important să dezvolți dorința de a-ți asuma responsabilitatea”. În China, bărbații arată spiritul lui yang „în purtare, spirit și fizic, care este un fel de frumusețe, deci spiritul lui yang nu înseamnă doar comportament masculin”.

Mulți dintre liderii conservatori ai Partidului Comunist spun că de vină sunt și vedetele pop de sex masculin, care au înflorit în China ultimilor ani, profitând de libertatea oferită de Beijing. Superstarurilor muzicii pop au o înclinație spre un aspect mai feminin, lucru considerat nociv de comuniști, motiv pentru care cenzorii de la televiziunile publice chiar au încercat tot felul de „artificii”, cum ar fi estomparea urechilor tip „Avatar” ale vedetelor pop.

Există teama, însă, că acest accent pus pe masculinitate și capacități fizice sporite va duce la un sentiment de intimidare în rândurile multor băieți de școală. Și aici sunt vizați în special cei cu alte orientări sexuale sau identități de gen, provocând o lipsă de diversitate și incluziune socială, după cum remarcă mass-media mainstream, îngrijorată de drepturile comunității LGBT. Degeaba, când Partidul Comunist decide ceva, atunci viitorul merge pe acest drum și nimeni nu se abate de la el.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor