AcasăȘTIRI EXTERNEChina, pregătită de o „reunificare pașnică” cu Taiwanul. Războinicul Joe Biden, în...

China, pregătită de o „reunificare pașnică” cu Taiwanul. Războinicul Joe Biden, în capcana Beijingului?

China, pregătită de o „reunificare pașnică” cu Taiwanul. Războinicul Joe Biden, în capcana Beijingului? / Foto: printscreen

China este pregătită să depună toate eforturile pentru a realiza „reunificarea” pașnică cu Taiwanul, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului chinez, în timp ce Beijingul a efectuat luna trecută cele mai mari manevre militare în jurul insulei.

Beijingul consideră Taiwan parte integrantă a teritoriului său. Guvernul taiwanez respinge revendicările chinezești asupra insulei și afirmă că numai poporul său poate decide viitorul acesteia.

Eforturi majore pentru „reunificare pașnică”

Vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan luna trecută a înfuriat Beijingul, care de atunci și-a intensificat manevrele militare.

Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru afaceri cu Taiwan, a declarat într-o conferință de presă că Beijingul este pregătit să facă eforturi majore pentru a realiza o „reunificare” pașnică, scrie Boursorama.

Însă, determinarea Chinei de a-și păstra teritoriul este de nezdruncinat, a adăugat el.

Anterior acestor declarații, președinele SUA, Joe Biden, a reiterat că Statele Unite vor sprijini militar Taiwanul în cazul unui atac al Chinei

author avatar
Tudor Borcea
533 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger