AcasăȘTIRI EXTERNEChina poate lovi SUA în 20 de minute. Beijingul are rachete balistice...

China poate lovi SUA în 20 de minute. Beijingul are rachete balistice comparabile cu arsenalul american – VIDEO

China poate lovi SUA în 20 de minute. Beijingul are rachete balistice comparabile cu arsenalul american - VIDEO / Foto: Facebook

Seria de rachete balistice Dongfeng, care se află în arsenalul Chinei, se numără printre cele mai performante din lume și se compară cu rachetele americane.

Global Times a raportat că, înainte de vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, în luna august, și înainte de cea de-a 95-a aniversare a fondării Armatei Populare Chineze de Eliberare, China a dezvăluit pentru prima dată o înregistrare video care prezintă lansarea a ceea ce a declarat că este racheta Dongfeng-17 (DF-17).

Pot atinge SUA, Europa și Rusia

Reuters a raportat la 4 august că Beijingul a lansat mai multe rachete balistice Dongfeng în apele din jurul Taiwanului. Președintele SUA, Joe Biden, a reiterat, duminică, angajamentul militar american în apărarea Taiwanul, dacă China ar ataca insula.

În timp ce aproape două treimi din populația Taiwanului nu este îngrijorată de un conflict mai amplu care să decurgă din exercițiile militare ale Chinei, un nou studiu a constatat că Beijingul a identificat aproape 3.500 de ținte potențiale în această țară.

Military-Today a numit racheta DF-41 a Chinei printre cele mai letale rachete balistice intercontinentale (ICBM) din lume. Descrisă ca fiind o rachetă cu combustibil solid care poate transporta până la 10 focoase nucleare independente, Military-Today a raportat o rază de acțiune estimată la 12.000 de kilometri (aproximativ 7.500 de mile) care poate „atinge toate zonele” din SUA, Europa și Rusia, scrie Newsweek.

O rachetă DF-41 trasă în direcția Statelor Unite ar avea nevoie de 20-25 de minute pentru a ajunge la țintă, provocând efecte „extrem de devastatoare”.

230 de locuri de lansare

Anul trecut, Pentagonul a avertizat cu privire la „amenințarea tot mai mare cu care se confruntă lumea” din partea arsenalului nuclear în expansiune al Chinei, după ce imagini au arătat 230 de situri de lansare de rachete balistice intercontinentale presupuse a fi bazate pe silozuri în Yumen, Gansu, și Hami, Xinjiang.

Raza de acțiune operațională a rachetei DF-41 a Chinei este de peste 14.000 de kilometri (aproximativ 8.700 de mile), potrivit GlobalSecurity.org, ceea ce o face să fie cea mai lungă rază de acțiune din lume – mai lungă decât racheta americană LGM-30 Minuteman, care poate parcurge aproximativ 13.000 de kilometri (aproximativ 8.100 de mile).

Pe 7 septembrie, Forțele Aeriene ale SUA au lansat un test neînarmat al rachetei Minuteman III de la baza spațială Vandenberg din California, potrivit Defense News. O lansare anterioară, în august, a fost amânată de mai multe ori din cauza vizitei lui Pelosi în Taiwan, pentru a nu crește tensiunile dintre SUA și China.

Cea mai puternică bombă nucleară din arsenalul american este B83, cu un randament maxim de 1,2 megatone, ceea ce o face de 60 de ori mai puternică decât bomba lansată asupra orașului Nagasaki, Japonia, în 1945. Potrivit Arhivei Armelor Nucleare, 650 de B83 se află în „serviciu activ”.

author avatar
Tudor Borcea
750 afisari

13 COMENTARII

  1. Cele mai multe rachete le are Saddam Hussein…nucleare chimice bacteriologice….bla bla blaaaaa
    Le-a vazut la tvBorcea cand le stergeau de praf si a fost repede la Bush sa faca reclamatie.Dar bietul Bush era ocupat cu atentatelevde la11 septembrie2001…facea scoala de pilotaj cu OsamaBinLaden la Miami intr-un sexy club

  2. Asta e tango de mari puteri (sau putori) mondiale. Se vor desparti de dansul lor funebru cand realitatea economica le bate la usa.

  3. Asta e tango de mari puteri sau mari putori mondiale. Se vor desparti de dansul lor funebru cand realitatea economica le bate la usa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger