Cauta

China oficializează cea mai mare investiție străină din istoria Ungariei

China oficializează cea mai mare investiție străină din istoria Ungariei

Producătorul chinez de baterii Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) a semnat luni un acord imobiliar cu orașul Debrețin, în Ungaria, marcând oficial începerea construcției celei de-a doua fabrici europene a acestuia.

 

Construcția noii fabrici CATL din Ungaria ar trebui să înceapă în acest an. Având o suprafață de 221 de hectare în Parcul Industrial Sudic din Debrețin, uzina va reprezenta o investiție totală de 7,34 miliarde de euro (aproximativ 7,28 miliarde de dolari) și se preconizează că va avea o capacitate de producție de 100 GWh.

9.000 de locuri de muncă

Investiția CATL este una dintre cele mai mari cinci investiții străine noi în Europa din ultimii zece ani și este cea mai mare investiție făcută vreodată în Ungaria, scrie Xihnua.

„Cu această investiție, vom fi a treia țară din lume care va avea o fabrică CATL, după China și Germania”, a declarat ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului, Peter Szijjarto. Fabrica CATL din Debrețin va crea, de asemenea, 9.000 de noi locuri de muncă, potrivit lui Szijjarto.

Ungaria beneficiază mult de pe urma cooperării pragmatice cu China, care este lipsită de influențe externe și se bazează pe respect reciproc, a adăugat el.

„Acest nou proiect din Ungaria reprezintă un pas uriaș înainte pentru rețeaua globală a CATL”, a declarat Zeng Yuqun, fondatorul și președintele CATL, într-un discurs video.

CATL se angajează să contribuie și să se integreze în comunitatea locală și în industria maghiară a vehiculelor electrice, a adăugat Zeng.

Ultimele stiri

  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)
  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Exit mobile version