AcasăȘTIRI EXTERNEChina oficializează cea mai mare investiție străină din istoria Ungariei

China oficializează cea mai mare investiție străină din istoria Ungariei

China oficializează cea mai mare investiție străină din istoria Ungariei

Producătorul chinez de baterii Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) a semnat luni un acord imobiliar cu orașul Debrețin, în Ungaria, marcând oficial începerea construcției celei de-a doua fabrici europene a acestuia.

 

Construcția noii fabrici CATL din Ungaria ar trebui să înceapă în acest an. Având o suprafață de 221 de hectare în Parcul Industrial Sudic din Debrețin, uzina va reprezenta o investiție totală de 7,34 miliarde de euro (aproximativ 7,28 miliarde de dolari) și se preconizează că va avea o capacitate de producție de 100 GWh.

9.000 de locuri de muncă

Investiția CATL este una dintre cele mai mari cinci investiții străine noi în Europa din ultimii zece ani și este cea mai mare investiție făcută vreodată în Ungaria, scrie Xihnua.

„Cu această investiție, vom fi a treia țară din lume care va avea o fabrică CATL, după China și Germania”, a declarat ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului, Peter Szijjarto. Fabrica CATL din Debrețin va crea, de asemenea, 9.000 de noi locuri de muncă, potrivit lui Szijjarto.

Ungaria beneficiază mult de pe urma cooperării pragmatice cu China, care este lipsită de influențe externe și se bazează pe respect reciproc, a adăugat el.

„Acest nou proiect din Ungaria reprezintă un pas uriaș înainte pentru rețeaua globală a CATL”, a declarat Zeng Yuqun, fondatorul și președintele CATL, într-un discurs video.

CATL se angajează să contribuie și să se integreze în comunitatea locală și în industria maghiară a vehiculelor electrice, a adăugat Zeng.

author avatar
Tudor Borcea