AcasăȘTIRI EXTERNEChina oficializează cea mai mare investiție străină din istoria Ungariei

China oficializează cea mai mare investiție străină din istoria Ungariei

China oficializează cea mai mare investiție străină din istoria Ungariei

Producătorul chinez de baterii Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) a semnat luni un acord imobiliar cu orașul Debrețin, în Ungaria, marcând oficial începerea construcției celei de-a doua fabrici europene a acestuia.

 

Construcția noii fabrici CATL din Ungaria ar trebui să înceapă în acest an. Având o suprafață de 221 de hectare în Parcul Industrial Sudic din Debrețin, uzina va reprezenta o investiție totală de 7,34 miliarde de euro (aproximativ 7,28 miliarde de dolari) și se preconizează că va avea o capacitate de producție de 100 GWh.

9.000 de locuri de muncă

Investiția CATL este una dintre cele mai mari cinci investiții străine noi în Europa din ultimii zece ani și este cea mai mare investiție făcută vreodată în Ungaria, scrie Xihnua.

„Cu această investiție, vom fi a treia țară din lume care va avea o fabrică CATL, după China și Germania”, a declarat ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului, Peter Szijjarto. Fabrica CATL din Debrețin va crea, de asemenea, 9.000 de noi locuri de muncă, potrivit lui Szijjarto.

Ungaria beneficiază mult de pe urma cooperării pragmatice cu China, care este lipsită de influențe externe și se bazează pe respect reciproc, a adăugat el.

„Acest nou proiect din Ungaria reprezintă un pas uriaș înainte pentru rețeaua globală a CATL”, a declarat Zeng Yuqun, fondatorul și președintele CATL, într-un discurs video.

CATL se angajează să contribuie și să se integreze în comunitatea locală și în industria maghiară a vehiculelor electrice, a adăugat Zeng.

author avatar
Tudor Borcea
11.737 afisari

18 COMENTARII

  1. Romania ,ca dintotdeauna,capra raioasa si cu coada sus pentru care vor ramane doar paiele si nici de astea nu e sigura.

  2. Si necesita multa apa de unde o iau tot de la romani din somes ca si aia de baut si dupa ne baga cutitul l pe la spate ca de obicei??? In fata lui Dumnezeu nu veti fi ceea ce credeti doar ceea ce faceti!!!

  3. @ Probabil că se caută investitori pentru plata pensiilor și salariilor albilor europeni, ?

  4. & Probabil că s-ar putea zice și că Soroș îi dă pe europeni chinezilor, ca să îi globalizeze, contribuind și SUA cu motivarea exinderii influenței chineze, ?

  5. & Sunt mai eficienți, se adaptează ușor , cer mai puține drepturi și condiții bune și vin de la răsărit de dincolo de ruși, ?

  6. & S-ar putea zice și că modelul american de societate câștigă teren în Europa, ?

  7. & Evient și că prin reducerea influenței ruse în Europa va crește și influența chinezilor, ?

  8. & Deci, ..evident” , ?
    De regulă rușii își recâștigă și zonele de influență, ?

  9. Ungaria merita investitii au o politica realista fata de gunoaiele penale din RO care au distrus RO

  10. & Standardul de viață chinezesc probabil că se va impune proporțional cu stabilirea de chinezi prin Europa, ?

  11. Noi Ro nu ne trebuie investitori chinezi ca aia nu dau șpagă. Mai bine vindem tot cea făcut Nicu și mai cerem și împrumut ca să dam pensii

    • Toase bolșevic Anonim nimeni nu te împrumută dacă nu ai în spate o economie care produce Cash nu ca cea de pe vremea lui Ceașcă care vindea în sistem barter pe banane și prietenie la negrii. Până în prezent la bugetul consolidat s-au strâns Cash din economie vreo 230 miliarde RON! Privepit ceva toase comunist! De aici se platesc pensiile, pensiile speciale, salariile medicilor de 3000 de euro, ale profesorilor, investițiile de capital, programele PNDL sau mai nou Anghel saligny, etc. Și exporturile vor fi în acest an de circa 90 miliarde euroi Priceput ceva toasi?

  12. Fabrica va functiona la Debrecen, langa frontiera romana, pentru ca acolo vor lucra romani prost plătiți, litiul va veni brut din Romania, ca și apa ce se va deversa in Dunare la romani. Profitul il va inregistra Ungaria, asa ca e o super-afacere pentru Ungaria.

  13. Nu mă îteresează. Pe mine acum și în următoarea perioadă mai mult mă preocupă că ce a zis Orban Viktor la Tușnad despre educația sexuală din grădinițe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger