AcasăȘTIRI EXTERNEChina nu renunță la politica „zero Covid-19”. Situația pandemică, „mai sumbră ca...

China nu renunță la politica „zero Covid-19”. Situația pandemică, „mai sumbră ca niciodată”

China a anunțat sâmbătă că va rămâne „de neclintit” în politica sa „zero Covid-19”, spulberând speranțele piețelor în privința unor măsuri de relaxare din partea Beijingului, confruntat cu o creștere a cazurilor pe măsură ce se apropie iarna.

Beijingul „va adera fără ezitare la politica cuprinzătoare de zero Covid”, a declarat Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate (NHC).

Situația pandemică, „mai sumbră ca niciodată”

Politica de „zero Covid-19”, care este în vigoare de aproape trei ani în China, implică izolări repetate, teste PCR pe scară largă și carantină obligatorie la sosirea din străinătate și, prin urmare, va continua.

„În prezent, China se confruntă încă cu o dublă amenințare, cea a infecțiilor importate și cea a răspândirii epidemiilor interne”, a declarat Mi Feng într-o conferință de presă, calificând situația pandemică drept „mai sumbră și mai complexă ca niciodată”.

„Trebuie să continuăm să punem oamenii și viețile pe primul loc”, a declarat purtătorul de cuvânt, în condițiile în care China a înregistrat sâmbătă o creștere a numărului de cazuri, cu 3.659 de noi infecții, majoritatea asimptomatice, față de 2.000 de noi cazuri pozitive miercuri.

Numărul de persoane aflate în carantină în țară a ajuns la cel mai ridicat nivel de la izolarea metropolei Shanghai, în primăvară, cu focare depistate în peste 50 de orașe.

În sud, teritoriul semiautonom Macau a anunțat marți o verificare generală a celor 680.000 de locuitori, după ce au fost descoperite câteva cazuri. În Guangzhou (sud), luni au fost declarate închideri parțiale în mai multe cartiere.

La celălalt capăt al țării, au fost depistate focare în orașele din nord-estul țării, în apropierea graniței cu Rusia și Coreea de Nord.

Autoritățile chineze i-au izolat miercuri timp de o săptămână pe cei 600.000 de oameni care locuiesc în jurul fabricii care produce majoritatea iPhone-urilor din lume, după ce angajații au fugit din zonă ca răspuns la descoperirea unui focar de Covid-19.

În zona economică din jurul aeroportului Zhengzhou, unde se află fabrica, lucrează peste 200.000 de persoane.

author avatar
Tudor Borcea
331 afisari

4 COMENTARII

  1. NU EXISTĂ NICI-O PANDEMIE!!! S-A VĂZUT, CLAR, PÎNĂ ȘI DE CEL MAI REDUS WAXER POSIBIL, CE NAIBA!!!

    ALTELE SUNT MOTIVELE DE REACȚIONEAZĂ AȘA ABSURD CONDUCEREA RICHIPEILOR!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Câtă inconştienţă! O femeie din Maramureș, filmată cum conduce cu bebelușul de 9 luni în brațe! (VIDEO)

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său în vârstă de nouă luni.Oamenii legii...

Elevii din România care se întorc, de luni, la şcoală. Când vor mai avea vacanțe

Gata vacanţa pentru aceşti elevi din România. De luni, 26 februarie, ei se întorc în sălile de clasă. Elevii din Bucureşti se vor întoarce...