AcasăȘTIRI EXTERNEChina nu acceptă „presiunile” SUA în relația cu Rusia / Beijing judecă...

China nu acceptă „presiunile” SUA în relația cu Rusia / Beijing judecă „independent” situația din Ucraina

China nu acceptă „presiunile” SUA în relația cu Rusia / Beijing judecă „independent” situația din Ucraina

Diplomația chineză a criticat, vineri, 18 martie, încercările SUA de a amenința Beijingul în legătură cu invazia Rusiei din Ucraina.

Beijingul a luat „o poziție obiectivă și echitabilă” și „va fi ghidat de propriile sale judecăți independente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.

„SUA încearcă să calomnieze China, este iresponsabil”

Încercările Statelor Unite de a exercita presiuni asupra Chinei pe subiectul Ucraina sunt iresponsabile și inutile, deoarece nu pot schimba poziția Beijingului, a declarat Zhao Lijian, într-un briefing.

„Statele Unite încearcă să calomnieze China și să facă presiuni asupra noastră, ceea ce este extrem de iresponsabil și nu va ajuta în niciun fel la rezolvarea problemei. Suntem împotrivă și pur și simplu nu putem accepta poziția SUA”, a subliniat el, ca răspuns la un întrebarea unui jurnalist occidental cu privire la ce ar face Beijingul în ceea ce privește interacțiunea cu Rusia, având în vedere riscul de a cădea sub sancțiunile SUA, scrie Tass.

Beijingul a luat „o poziție obiectivă și corectă” și „va fi ghidat de propriile sale judecăți independente”. Zhao Lijian a remarcat că China a respectat preocupările fiecăreia dintre părțile implicate în situația complicată din Ucraina. „Susținem toate eforturile care pot ajuta la depășirea crizei”, a subliniat diplomatul chinez.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a anunțat anterior că președintele american Joe Biden îl va avertiza vineri pe liderul chinez Xi Jinping, într-un apel telefonic, că Beijingul va fi tras la răspundere dacă va sprijini Moscova în situația din Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
758 afisari

2 COMENTARII

  1. Dacă vreți să învățați să mințiți întotdeauna când vorbiți, mergeți la studii (gimnaziu, liceu, facultate, orice) în țara marelui licuruici burtos. După ce ați făcut școală acolo, mințiți și când dormiți.

  2. Este momentul sa producem toate bunurile in Europa si nimic in afara UE. Sa aruncam multinationalele la gunoi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger