AcasăȘTIRI EXTERNEChina ne mai face "cadou" un virus! Este foarte periculos şi a...

China ne mai face „cadou” un virus! Este foarte periculos şi a ucis deja un om

virusul Monkey BChina ne mai face "cadou" un virus! Este foarte periculos şi a ucis deja un om

Din păcate, China a devenit principala exportatoare mondială de virusuri. Autorităţile de la Beijing au confirmat primul deces în urma infectării cu un virus transmis de maimuțe, cu o rată a mortalității de până la 80%.

Persoana decedată este un veterinar, în vârstă de 53 de ani, din Beijing. Din fericire, membrii familiei sale nu au fost afectați.

Virusul Monkey B, noua ameninţre globală

Este primul caz de infectare cu virusul Monkey B (BV) raportat de autoritățile chineze și, totodată, primul deces consemnat în această țară în urma infectării cu acest microorganism.

Membrii familiei sale nu au fost afectați. Veterinarul a efectuat disecția a două maimuțe moarte în luna martie anul curent. El a început să prezinte simptome de contaminare o lună mai târziu, când s-a plâns de amețeli și stări de vomă.

În aprilie, veterinarului i s-au luat mostre de lichid cerebrospinal, a căror analiză a relevat prezența virusului BV.

Ce este virusul Monkey B?

Virusul Monkey B a fost descoperit în 1932, conform sursei citate. Este un alfa-herpesvirus prezent la macaci, similar virusurilor herpes simplex HSV1 și HSV2.

Cum se transmite de la animal la om? Prin contactul direct cu o maimuță infectată sau cu fluidele corporale ale animalului. Poate supraviețui mai multe ore pe suprafețe, mai ales în condiții de umiditate.

De la descoperirea sa, au fost inventariate 46 de cazuri de infectări cu Monkey B. Virusul atacă sistemul nervos central, iar prima victimă a murit de mielită, o inflamație a măduvei spinării.

Succesul tratamentului depinde de rapiditatea diagnosticării și administrării.

author avatar
Andrei Ștefan
563 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce parere are ursula, nu-i pot scrie numele cu majuscule. Sa ia masuri si sotul prin consiliile de administratie sa promoveze ceva vaccinuri impotriva!!!!

  2. Asa aratam cand eram cavaler , acum port peruca si nu mai sunt asa jucaus …..hihihihihihihihi

  3. Si daca tot apar asa din neant scopul nu e decat asa cum a spus si bilake sa ne diminueze sau sa faca ei vaccinuri la nesfarsit !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger