AcasăȘTIRI EXTERNEChina le interzice fotbaliștilor naționalei să se tatueze. Trebuie păstrate „valorile patriotice”

China le interzice fotbaliștilor naționalei să se tatueze. Trebuie păstrate „valorile patriotice”

China le interzice fotbaliștilor naționalei să se tatueze. Trebuie păstrate „valorile patriotice”

Jucătorii echipei naționale a Chinei au acum „interdicția oficială de a avea noi tatuaje”, a anunțat Ministerul Sportului.

Ministerul chinez al Sportului a interzis tatuajele fotbaliștilor echipei naționale și le-a cerut celor care le au să le „elimine”, într-un moment în care puterea comunistă intenționează să pună capăt unor tendințe considerate „vulgare”.

„Decadența morală a străinilor”

Autoritățile din China au încercat în ultimele luni să-și recapete controlul asupra tineretului și să impună „valori virile”, în opoziție cu o „decadență morală” care ar veni de la „străini”.

Tot în vizor se află și conținutul „vulgar” difuzat pe micul ecran și pe rețelele de socializare, Partidul Comunist făcând un apel de favorizare a valorilor „patriotice”.

Autoritatea de reglementare a audiovizualului chinez a cerut astfel stabilirea unor criterii de frumusețe „corecte” și interzicerea bărbaților „efeminați” și a „influencerilor vulgari”.

Fotbaliștii echipei naționale au de acum „interdicția oficială de a avea tatuaje noi”, a anunțat Ministerul Sportului, cerând celor care le au să le „elimine”. „În circumstanțe speciale (…) , tatuajele ar trebui acoperite” în timpul antrenamentelor și competițiilor, a spus Ministerul într-un comunicat, care interzice recrutarea oricărui sportiv tatuat.

Tatuajele sunt în general prost văzute în China, care rămâne în mare parte o societate conservatoare. Ele au un oarecare succes în orașele mari, în special în rândurile generațiilor tinere.

David Beckham, blurat într-un documentar

Măsura a fost apreciată variat de fanii fotbalului. „Ar trebui să alegem un jucător bun sau un sfânt?”, s-a întrebat un susținător al naționalei, pe rețeaua de socializare Weibo.

Nu este prima dată când estetismul se insinuează în fotbalul chinez. În ultimii ani, federația a ordonat deja jucătorilor să-și acopere tatuajele.

Anul trecut, David Beckham, un fan al tatuajelor, a apărut astfel blurat într-un documentar la televiziunea publică chineză, scrie Le Monde.

Iar un meci din fotbalul universitar feminin a fost anulat, tot anul trecut, după interdicția ca jucătoarele să-și vopseasă părul.

author avatar
Tudor Borcea
172 afisari

1 COMENTARIU

  1. asta este inceputul sfarsitului ptr china. au ajuns puternici datorita libertatii date oamenilor si aia cu portia. cu valori patriotice nimeni nu o sa mai fie interesat de performanta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger