AcasăȘTIRI EXTERNEChina închide cel mai faimos palat din Tibet. Ce se întâmplă cu...

China închide cel mai faimos palat din Tibet. Ce se întâmplă cu fosta reședință a lui Dalai Lama

China închide cel mai faimos palat din Tibet. Ce se întâmplă cu fosta reședință a lui Dalai Lama / Foto: Facebook

Autoritățile din China au închis faimosul Palat Potala din Tibet, fosta reședință a liderului spiritual tibetan Dalai Lama,  după ce în regiunea himalayană a fost semnalat un focar de Covid-19.

Acțiunea subliniază aderența continuă a Chinei la politica sa „zero-Covid”, care impune închideri, teste de rutină, carantină și restricții de călătorie, chiar și în timp ce majoritatea celorlalte țări au relaxat măsurile sanitare.

OMS critică politica sanitară a Beijingului

Un anunț pe site-ul de socializare Weixin al palatului a precizat că edificiul emblematic, care a fost casa tradițională a liderilor budiști din Tibet, va fi închis începând de marți, urmând ca data redeschiderii să fie anunțată ulterior.

Economia Tibetului depinde în mare măsură de turism, iar Palatul Potala este un punct-cheie de atracție.

China susține că politica sa de linie dură a reușit să prevină spitalizările și decesele pe scară largă, în timp ce criticii, inclusiv OMS, au denunțat impactul acesteia asupra economiei și societății și au spus că nu este în pas cu natura schimbătoare a virusului și cu noile metode de prevenire și tratament, scrie AP.

China a anunțat marți 828 de noi cazuri de transmitere internă, dintre care 22 în Tibet. Majoritatea acestor cazuri nu au prezentat niciun simptom.

Între timp, peste 80.000 de călători au rămas blocați pe insula turistică sudică Hainan, în condițiile în care li se cere să facă în mod constant teste negative pentru virus în zilele următoare înainte de a li se permite să plece.

author avatar
Tudor Borcea
974 afisari

1 COMENTARIU

  1. Că închide ce este frumos și deschide ce este urat (războiul .), conform trendului din lume
    Necuratul (cel așteptat), nu poate rezona cu ceva frumos și bun

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger