AcasăȘTIRI EXTERNEChina începe să-și numere populația. Ultimele cifre arată adevăratele proporții ale pandemiei

China începe să-și numere populația. Ultimele cifre arată adevăratele proporții ale pandemiei

chinaChina începe să-și numere populația. Ultimele cifre arată adevăratele proporții ale pandemiei / foto: worldfinance.com

Cum numeri 1,3 miliarde de oameni în timpul unei pandemii? China va afla în curând, cea mai populată țară din lume lansând cel de-al șaptelea recensământ național pe 1 noiembrie.

Potrivit agenției de presă Xinhua, vor fi necesari aproximativ 7 milioane de oameni care să adune informații despre populație la nivel național. Pe lângă metodele tradiționale, cetățenii vor fi, de asemenea, încurajați să utilizeze telefoanele mobile și alte instrumente digitale „pentru a declara informații personale și de familie”, a raportat Xinhua, citată de CNN.

Apar primele semne de îngrijorare

Plimbarea câtorva milioane de oameni prin țară ridică semne de îngrijorare pe fondul pandemiei, însă China a raportat un număr mic de cazuri în ultimele săptămâni, ieri fiind anunțate doar 12 cazuri importate.

China efectuează un recensământ la nivel național la fiecare 10 ani. Ultimul a arătat că populația țării a crescut, de la 1,29 miliarde la 1,37 miliarde de oameni. Totodată, a inclus și cetățenii străini, peste 600.000 de oameni din Coreea de Sud, SUA și Japonia participând la recensământ.

Miza recensământului

Concluziile recensământului sunt folosite pentru stabilirea politicilor de stat, iar aceste informații devin tot mai importante pe măsură ce „Politica copilului unic” începe să producă efecte negative. Recensământul ar putea dezvălui și o scădere a populației pentru prima dată în zeci de ani, deschizând calea Indiei să devină cea mai populată țară din lume.

În 2010, s-a descoperit că numărul tinerilor de cel mult 14 ani a scăzut cu 6,2% față de 2000. Beijingul a început în 2015 să retragă „Politica copilului unic”, legea care a dus la avorturi forțate, amenzi uriașe sau strămutări în cazul cuplurilor care au încercat să aibă doi copii, pe măsură ce scăderea nașterilor a devenit tot mai pronunțată.

Forța de muncă a Chinei este în scădere și există tineri care-și întrețin părinții și bunicii, serviciile sociale pentru bătrâni având mari lipsuri.

În 2019, natalitatea în China a atins cel mai scăzut nivel de la întemeierea Republicii Populare Chineze, în 1949. Peste 18% (250 de milioane) din populația țării avea anul trecut peste 60 de ani, iar acest număr este așteptat să crească la 480 de milioane (o treime) până în 2050.

author avatar
Andreea Vlad
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger