AcasăȘTIRI EXTERNEChina, în cleștele politicii „zero Covid-19”. Infecțiile au crescut și se apropie...

China, în cleștele politicii „zero Covid-19”. Infecțiile au crescut și se apropie congresul Partidului Comunist

Cum vrea să profite Xi Jinping de ruptura UE - SUA. Se pregăteşte o Nouă Ordine Mondială?

Shanghai și alte orașe importante din China, inclusiv Shenzhen și Xian, au intensificat testele pentru Covid-19 din cauza creșterii numărului de infecții după o săptămână de vacanță, unele autorități locale închizând deja școlile, locurile de divertisment și locurile turistice. Politica „zero Covid” este urmărită cu furie, în apropierea unui congres crucial al Partidului Comunist.

Infecțiile au crescut în această săptămână la cel mai ridicat nivel din august, din cauza intensificării numărului de călătorii interne în timpul „săptămânii de aur” a sărbătorilor naționale de la începutul acestei luni.

Măsuri excepționale înaintea congresului PCC

Autoritățile au raportat 2.089 de noi infecții locale pentru 10 octombrie, cea mai mare cifră după 20 august.

În timp ce majoritatea cazurilor au fost depistate în destinații turistice, inclusiv în locuri pitorești din regiunea Mongoliei interioare, megaorașele, care găzduiesc adesea turiști bogați, au început să raporteze mai multe cazuri în această săptămână.

Capitala financiară a Chinei, Shanghai, un oraș cu 25 de milioane de locuitori, a raportat 28 de noi cazuri locale pentru 10 octombrie, scrie Boursorama.

Autoritățile din Shanghai, dornice să evite repetarea închiderii devastatoare din punct de vedere economic și traumatizante din punct de vedere mental din aprilie și mai, au declarat luni că cele 16 districte ale sale trebuie să efectueze teste de rutină de cel puțin două ori pe săptămână până la 10 noiembrie, față de un singur test săptămânal anterior.

La data de 10 octombrie, 36 de orașe chineze implementau diferite grade de măsuri de reținere sau de control, cu aproximativ 196,9 milioane de persoane afectate, față de 179,7 milioane în săptămâna precedentă, potrivit companiei Nomura.

Măsurile preventive împotriva Covid-19 au loc cu doar câteva zile înainte de începerea unui congres cheie al Partidului Comunist, pe 16 octombrie, la care președintele Xi Jinping va fi probabil nominalizat pentru un al treilea mandat prezidențial de cinci ani.

author avatar
Tudor Borcea
154 afisari

3 COMENTARII

  1. Vedeți la ce-i bun lucovidul? Așa poate to’arșul Xi să pună botul în gura oricăror cusurgii.

  2. tovarashu xi a gresit:
    -Coreea de nord a prins primu suspect,
    l-au impushcat si nu au mai avut probleme (cazuri).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger