AcasăȘTIRI EXTERNEChina ia fața SUA și promite lumii 2 miliarde de doze de...

China ia fața SUA și promite lumii 2 miliarde de doze de vaccin

China ia fața SUA și promite lumii 2 miliarde de doze de vaccin

Președintele Xi Jinping a anunțat că China va oferi două miliarde de doze de vaccin anti-Covid-19 până la sfârșitul anului. 100 de milioane vor fi, de asemenea, donate sistemului Covax.

Beijingul își continuă efortul diplomatic de a-și restabili imaginea pătată de la începutul crizei sănătății. China se va „strădui să furnizeze” lumii anul acesta două miliarde de doze de vaccin anti-Covid-19, a declarat președintele Xi Jinping, într-un mesaj scris, la un forum dedicat cooperării în domeniul vaccinării.

Seringa și influența

China a promis, de asemenea, o donație de 100 de milioane de dolari pentru sistemul Covax, a adăugat el, potrivit televiziunii CCTV oficiale. China continuă astfel politica pe care a întreprins-o, oferind sute de mii de vaccinuri în întreaga lume și în special în Africa.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a declarat că China a furnizat deja peste 700 de milioane de doze altor țări de la începutul anului.

Pe 16 iulie, președintele Xi Jinping a promis ajutor de 3 miliarde de dolari pentru a sprijini țările sărace în fața epidemiei de coronavirus în timpul unei reuniuni online a șefilor de stat din țările Forumului de Cooperare Economică din Asia-Pacific (Apec).

Varianta Delta încurcă China

Asistența financiară este destinată să ajute țările în curs de dezvoltare să depășească consecințele sociale și economice ale epidemiei, scrie Le Parisien.

Varianta Delta este în prezent detectată în China, numărul zilnic de infecții fiind cel mai mare de luni de zile, situație care a determinat autoritățile să efectueze testări masive ale populației.

De partea sa, președintele american Joe Biden a anunțat că SUA vor dona peste 100 de milioane de vaccinuri în străinătate. În septembrie, Statele Unite vor începe să distribuie 500 de milioane de doze suplimentare din vaccinul Pfizer/BioNTech promis către 100 de țări sărace.

 

author avatar
Tudor Borcea
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger