AcasăȘTIRI EXTERNEChina: explozie de cazuri de Covid-19, dar „imposibil” de numărat. Beijingul, prins...

China: explozie de cazuri de Covid-19, dar „imposibil” de numărat. Beijingul, prins în capcană, bătaie pe medicamente

Odată cu renenunțarea treptat la politica „zero-Covid-19”, epidemia a repornit în China, iar capitala Beijing, cu cei 22 de milioane de locuitori, este în special afectată.

În China, Covid-19 a reintrat în ofensivă, iar Beijing a recunoscut oficial, miercuri, situația. Deși Ministerul Sănătății a confirmat o creștere a cazurilor, a subliniat că este „imposibil” să se determine amploarea exactă, deoarece testele nu mai sunt obligatorii după relaxarea bruscă a restricțiilor sanitare.

Statisticile oficiale nu mai reflectă realitatea

Cei 22 de milioane de locuitori ai Beijingului sunt dosebit de afectați de acest val de contaminare, fără precedent în metropolă de la începutul pandemiei, și care s-a răspândit cu o viteză fulminantă în ultimele zile.

Viceprim-ministrul Sun Chunlan a declarat că infecțiile „cresc rapid” în capitală. Unele companii au raportat că 90% din personalul lor a fost infectat, informează Le Point.

Săptămâna trecută, China a relaxat drastic restricțiile sanitare împotriva Covid-19, care erau menite să reducă la minimum infecțiile și decesele. Aceasta a inclus încetarea carantinei automate pentru cei care sunt testați pozitiv și oprirea campaniilor de depistare în masă prin teste PCR – care au fost aproape obligatorii.

Ca urmare, numărul persoanelor care iau inițiativa de a face un test PCR a scăzut brusc. În mod logic, numărul de cazuri noi detectate a scăzut vertiginos, dând falsa impresie că situația se îmbunătățește.

Ministerul Sănătății a confirmat că statisticile oficiale nu mai reflectă realitatea. „Majoritatea persoanelor care sunt infectate, dar asimptomatice, nu mai fac teste PCR, astfel încât este imposibil să avem o idee precisă despre numărul real de persoane infectate”. Cei mai mulți oameni își fac acum autotestarea acasă, o metodă care trece neobservată de autoritățile sanitare.

Bătaie pentru Ibuprofen

În timp ce restaurantele, centrele comerciale și parcurile se redeschid, străzile din Beijing rămân puțin frecventate. Mulți dintre rezidenții bolnavi se îngrijesc acasă, alții se tem să nu fie contaminați, iar companiile au dificultăți în a funcționa din cauza contaminării personalului.

De asemenea, locuitorii din Beijing se plâng de epuizarea stocurilor de medicamente pentru răceală și febră. Motorul de căutare Baidu a raportat că căutările pentru cuvântul „Ibuprofen”, un medicament împotriva febrei și gripei, au crescut cu 430% într-o săptămână.

Într-o răsturnare completă a strategiei sale sanitare de lungă durată, guvernul pare acum hotărât să continue să redeschidă țara. Dar repercusiunile acestui val epidemic ar putea fi resimțite puternic de sistemul spitalicesc, mai ales în zonele mai puțin dezvoltate, și de persoanele în vârstă, dintre care milioane nu sunt încă complet vaccinate.

author avatar
Tudor Borcea
428 afisari

5 COMENTARII

 1. Americanii cred ca si-au atins obiectivul.
  Au urlat ca turbatii cum ca chinezii sint sadici si isi tin cetatenii inchisi in casa etc, pina s-au ridicat, BRUSC, masurile.
  Acum, aceiasi americani behaie ca Peking-ul e in stare critica din cauza cresterii numarului de infectari.
  Numai ca scirbele de complotisti uita ca au de aface cu CHINA, nu cu Boivia sau Ecuador.
  In curind chinezii vor face publice datele despre cine, unde si cind a creat covidul, cine a platit etc.
  Complotistii de maidan se joaca cu focul.
  La fel slugile lor din presa !

 2. Parcă ziceau că nu e bun ibuprofenul pentru cei cu covid pentru că stimula ceva rău în corp…furtuna de citokine.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...