AcasăȘTIRI EXTERNEChina. Elevii de școală primară, monitorizați cu microcipuri în gulerul cămășii

China. Elevii de școală primară, monitorizați cu microcipuri în gulerul cămășii

China. Elevii de școală primară, monitorizați cu microcipuri în gulerul cămășii

Acest nou dispozitiv, înființat într-o școală din orașul Zhuhai, face posibilă consolidarea „siguranței elevilor”.

Acesta este un sistem de monitorizare care ar putea deveni o normă în școlile chineze. După cum a raportat ziarul Zhuhai Tequ Bao, într-un articol reperat de Courrier International, o școală elementară din orașul Zhuhai, din sud-estul Chinei, a implementat un sistem de microcip integrat în gulerul cămășii elevilor.

Supravegheați non stop

Această inovație le permite elevilor în special să aibă acces în sălile de clasă fără a fi nevoie să-și scaneze cardul sau fața via un sistem de recunoaștere facială.

Potrivit lui Yan Wengui, directorul școlii, acest nou sistem de monitorizare părea necesar pur și simplu pentru că a detectat, înainte de implementarea acestuia, „anumite defecte în managementul școlii”, explică el ziarului local.

Acest cip electronic face posibilă în special colectarea de informații cu privire la traiectoria elevilor sau la timpul petrecut în diferite zone ale școlii.

Dar, pe rețeaua socială Weibo, utilizatorii au denunțat acest dispozitiv, comparându-l cu brățările electronice rezervate de obicei delincvenților și infractorilor. În contextul în care China a pus în practică un dispozitiv de supraveghere draconică la scară națională.

Cipuri și Big Brother, rețeta chineză

Aceste date sunt apoi transferate către o platformă de informații care este disponibilă administrației școlii, profesorilor și părinților elevilor. O manevră care permite, potrivit lui Yan Wengui, să consolideze siguranța copiilor.

În cazul depistării unei zone periculoase sau a unei rute neobișnuite, sistemul trimite o alertă direct părinților, profesorilor și conducerii școlii pentru a-i avertiza asupra unei situații riscante, scrie Le Point.

În plus, această nouă tehnologie permite și părinților să poată comunica cu copilul lor prin mesagerie. Întrucât copiii nu au voie să își folosească telefoanele mobile în școlile din China, cipul electronic le permite să comunice cu părinții prin conexiunea lor cu tabletele instalate pe coridoarele unității

author avatar
Tudor Borcea
500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger