AcasăȘTIRI EXTERNEChina deschide cel mai mare „hotel” de porci din lume. 26 de...

China deschide cel mai mare „hotel” de porci din lume. 26 de etaje și tehnologie de ultimă oră – VIDEO

China deschide cel mai mare „hotel” de porci din lume. 26 de etaje și tehniologie de ultimă oră - VIDEO / Foto: printscreen

În provincia Hubei, nu departe de Wuhan, un imens bloc de beton înalt de 26 de etaje adăpostește 650.000 de porci pentru reproducere.

În mijlocul văii Ezhou, în provincia Hubei, în centrul-estul Chinei, se remarcă două blocuri uriașe de beton.

25.000 de animale pe etaj

Doar ferestrele mici permit să se întrevadă un interior cel puțin surprinzător. Aici stau până la 650.000 de porci de toate vârstele pentru reproducere.

La începutul lunii octombrie, s-a deschis cel mai mare „hotel de porci” din lume, nu departe de Wuhan și de piața sa, care a devenit celebră la sfârșitul anului 2019 odată cu izbucnirea pandemiei Covid-19.

Pe 26 de etaje – cu 25.000 de animale pe fiecare nivel – animalele sunt adăpostite, hrănite și apoi duse la abator pentru a satisface marele apetit al chinezilor pentru carnea de porc. Cu 52 de kilograme pe persoană și peste un miliard de locuitori, China este cel mai mare consumator de carne de porc din lume.

„Hotelul” este impresionant nu numai prin dimensiuni, ci și prin tehnologia integrată. Toate activitățile de îngrijire, de la curățenie la hrănire și sacrificare, sunt automatizate, cu ajutorul unui centru de control de ultimă generație aflat la subsolul clădirii.

Porcii sunt „liberi să se deplaseze pe coridoare”, potrivit dezvoltatorului chinez, și beneficiază de șase lifturi mari, capabile să transporte până la 40 de tone.

Echivalentul a peste 580 de milioane de euro au fost cheltuite pentru a construi această clădire ultramodernă, care este gigantică din toate punctele de vedere. O investiție care, speră autoritățile chineze, va fi rapid rentabilizată.

China trebuie să își refacă efectivul de porci, care a fost decimat în patru ani de febra africană și de pesta porcină. Și de data aceasta, nici nu se pune problema să fie lăsat vreun virus să afecteze animalele.

În timp ce piața din Wuhan a fost pusă în discuție, China nu este străină de scandalurile legate de sănătate și de alimente. Scopul acestei clădiri sau al megafermelor care se înmulțesc pe teritoriul țării este, prin urmare, de a limita orice contact cu lumea exterioară și, prin urmare, pătrunderea bolilor.

Astfel, clădirile sunt ventilate de aparate de aer condiționat, asigurând o temperatură uniformă pe tot parcursul anului. În fiecare zi, roboții monitorizează starea de sănătate a animalelor, de teama unei răspândiri rapide a pestei porcine, ale cărei simptome sunt creșterea temperaturii, pierderea poftei de mâncare și hemoragia internă.

„Apele reziduale sunt reprelucrate la fața locului”, a declarat Zhuge Wenda, proprietarul crescătoriei, într-un interviu acordat televiziunii locale din Hubei.

„Sistemul nostru de control al biosecurității, la care se adaugă o alimentație științifică, ne permite să îmbunătățim calitatea cărnii pentru a satisface cererea populației, la un nivel bun calitativ și mai puțin costisitoare”, a asigurat el, adăugând în final că „proiectul permite atingerea nivelului zero de emisii de excremente, cu emisii foarte scăzute de gaze cu efect de seră”.

author avatar
Tudor Borcea
5.358 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger