AcasăȘTIRI EXTERNEChina, cu degetul pe trăgaci. Reuniune de securitate în Taiwan / Taipei...

China, cu degetul pe trăgaci. Reuniune de securitate în Taiwan / Taipei prelungește durata serviciului militar – VIDEO

China, cu degetul pe trăgaci. Reuniune de securitate în Taiwan / Taipei prelungește durata serviciului militar - VIDEO / Foto: Facebook

Serviciul militar obligatoriu în Taiwan va fi extins la un an de la patru luni, cât este în prezent, a declarat un oficial guvernamental de rang înalt, indicând că planul va fi oficializat marți, pe fondul creșterii presiunii militare din partea Chinei.

Președinta Tsai Ing-wen va organiza în cursul zilei de marți o reuniune de securitate națională pentru a discuta despre modalitățile de consolidare a apărării civile a insulei democratice, a declarat biroul său.

Casa Albă reiterează sprijinul pentru Taipei

Citând surse guvernamentale și ale partidului de guvernământ informate despre acest plan, agenția oficială de știri din Taiwan a raportat că Taipei a declarat că noile dispoziții privind serviciul militar vor intra în vigoare în 2024, informează Boursorama.

Taiwanul a denunțat, luni, cea mai mare intruziune a armatei chineze în spațiul său aerian, în timp ce China nu a exclus să folosească forța pentru a readuce în rândurile sale insula pe care o consideră o provincie renegată.

71 de avioane militare chineze, inclusiv drone și avioane de vânătoare, au traversat zona de apărare aeriană a Taiwanului în ultimele 24 de ore, a declarat luni guvernul taiwanez.

Dintre acestea, 43 de avioane de vânătoare chineze au trecut linia strâmtorii Taiwan, a precizat ministerul taiwanez al Apărării. China a declarat duminică că a efectuat „exerciții de atac” maritime și aeriene în jurul Taiwanului ca răspuns la ceea ce a descris ca fiind o provocare din partea Taipei și a Statelor Unite.

Casa Albă a declarat luni că este îngrijorată de manevrele „provocatoare” și „destabilizatoare”. „Vom continua să ajutăm Taiwanul să își mențină o capacitate adecvată de autoapărare”, a declarat Consiliul Național de Securitate într-un comunicat.

Guvernele anterioare de la Taipei au redus durata serviciului militar obligatoriu, inițial peste de doi ani, pentru a-i atrage pe tinerii alegători, într-o perioadă de calmare a relațiilor dintre Taiwan și China. Tsai Ing-wen a lansat un program major de modernizare a apărării insulei, pentru a o face mai greu de atacat.

author avatar
Tudor Borcea
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger